Bose QuietComfort 45 vypadají jako předchozí generace, vylepšují ale detaily

Bose QuietComfort 45 vypadají jako předchozí generace, vylepšují ale detaily
Fotografie: Bose
  • Designově se sluchátka příliš neliší od předchozí generace
  • Vylepšovala se funkce ANC a také výdrž na nabití

Pokud jste v posledních letech vybírali bezdrátová sluchátka přes uši s aktivním potlačením okolního hluku, pak jste rozhodně nemohli minout Bose QuietComfort 35, které se o pozici etalonu třídy přetlačovaly s konkurencí od Sony. Tento model už je na trhu delší dobu a dozrál čas na jeho nástupce, který se nepřekvapivě jmenuje QuietComfort 45.

Bose QuietComfort 45

Na první pohled se toho moc nezměnilo, stejný zůstává design i ovládání pomocí tlačítek, což je dobrá zpráva, pokud neholdujete moderním výstřelkům. Hlavní díl práce se udál na aktivním potlačování okolního hluku. Novinka by si měla lépe poradit se středním frekvenčním pásmem. V běžném jazyce to znamená, že kromě hlubokého hučení motorů si sluchátka poradí i s rozhovorem u vedlejšího stolu.

Podobně má fungovat i technologie směrových mikrofonů, která by měla z hovoru odfiltrovat dokonce takové rušení, jako je štěkající pes. A protože potlačení hluku bude nejspíše hodně na úrovni, umí sluchátka podobně jako konkurence mód Awarenes, kdy budete moci komunikovat s okolím, aniž byste si museli sluchátka nejdříve sundat.

Bose QuietComfort 45

Další poměrně výrazné vylepšení se odehrálo v oblasti výdrže. Na jedno nabití si nyní můžete užít 24 hodin poslechu (namísto 20 hodin u předchozí generace), a to i při zapnutém ANC. Nabíjí se přes USB-C a potěší i funkce multipoint, což je souběžné připojení ke dvěma zařízením.

Bose QuietComfort 45

V USA už začaly předobjednávky, první kusy se začnou expedovat 23. září. Tamní cena byla stanovena na 329 dolarů, což by s českou DPH mohlo znamenat asi 8,5 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze