BMW vydalo bezpečnostní aktualizaci pro ConnectedDrive

Poslední dobou se spekulovalo o malé míře zabezpečení chytrých palubních systémů v automobilech a jako jedna z prvních automobilek zareagovalo německé BMW, jež vydalo aktualizaci, která opravila bezpečnostní chyby při přenosu dat.

Na možné bezpečnostní problémy v chytrých palubních systémech upozornila německá automobilová asociace (ADAC), která našla bezpečnostní chyby při přenosu dat. Nová aktualizace BMW tyto nejvážnější chyby opravila.

TIP: Auta a mobily: BMW Connected Drive je současnou špičkou

ADAC prověřoval vlastnosti, chování a především potencionální nebezpečí úniku dat při jejich přenášení z chytrého telefonu. U vozů BMW se přišlo na riziko úniku dat, a tak BMW hned zareagovalo a vydalo opravnou aktualizaci, která se stáhne vzduchem přímo do automobilů. Majitelé vozů s ConnectedDrive tudíž nemusejí navštěvovat autorizované servisy ani se obávat o svá data.

Aktualizace se provádí automaticky, jakmile se vozidlo spojí se serverem BMW Group nebo pokud řidič vyvolá aktualizaci manuálně. Systém ConnectedDrive komunikuje prostřednictvím protokolu HTTPS. Veškerá vnější komunikace je tak chráněna tímto protokolem, stejně jako například internetové bankovnictví. Současně dochází také k identifikaci serverů BMW Group ještě předtím, než dojde k zahájení přenosu dat pomocí mobilní sítě.

Zdroje: press.bmwgr

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze