Windows 10 nadále rostou, aktuálně je využívá 350 miliónů uživatelů

56

Nejnovější operační systém od Microsoftu, Windows 10, se stále rozšiřuje na nová a nová zařízení. Microsoft aktuálně oznámil další příval desítek miliónů nových uživatelů.

Windows 10

V polovině minulého měsíce Microsoft s velkou slávou oznámil, že se Windows 10 nacházejí již na více než 300 miliónech zařízení. Od té doby uběhlo teprve 6 týdnů a počet uživatelů opět poskočil výrazně výše. Aktuálně již Windows 10 využívá přes 350 miliónů uživatelů. Jedná se tedy o 50miliónový nárůst za poměrně krátkou dobu.

TIP! Dell zahajuje novou éru konvertibilních notebooků s Windows 10

Lze očekávat, že číslo ještě nějaký ten týden poměrně rychle poroste. Stále totiž běží roční možnost aktualizace z Windows 7 a Windows 8 zdarma. Tato možnost však přesně za měsíc, tedy 29. července zcela skončí. Poté již bude aktualizace na Windows 10 zpoplatněna částkou 119 dolarů (přibližně 2 900 Kč). Současně bylo ze strany Microsoft potvrzeno, že velká aktualizace Anniversary dorazí 2. srpna.

Zdroje: windowscentral.com

Diskuze ke článku
Maetim
So zvedavi ci to o rok bude hoci len o 10 melonov viac ked ma teraz stat 120€
petr
Tak to je opravdu hodně vzdálené od plánované 1 miliardy Win 10 infikovaných PC
Radek
Škoda že můj laptop se s Win10 nekamarádí. Dvojnásobné zrychlení, ale po dvou dnech zamrzá, Asus G73Jh
disius
Ked sa povie A, malo by sa povedat aj B. A to ze bezia aj takzvane "nutene" aktualizacie zo starsieho systemu (7 resp. 8) na Win 10. Kde menej zdatnym uzivatelom, ktory si vo svojom povodnom systeme vopred nezakazu aktualizaciu, Microsoft aktualizaciu vnuti bez moznosti vyberu ci chce alebo nechce. Samozrejme potom sa je cim chvalit, ze ako im rastie mnozstvo zariadeni beziacich na Win 10.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze