BlackBerry PlayBook OS2 přinese více novinek, než se čekalo

1

Kanadský výrobce komunikátorů BlackBerry vydal novou tiskovou zprávu upřesňující novinky, které nás čekají v aktualizaci operačního systému BlackBerry PlayBook OS 2.0. Podle všeho se uživatelé tabletu od BlackBerry mají opravdu na co těšit, protože novinek je opravdu hodně.

Některé novinky v PlayBook OS 2.0 jsou již známé delší dobu - jedná se především o emailového klienta, který se stává častým terčem kritiky PlayBooku. V novém OS 2.0 však emailový klient již nebude chybět a možnost práce se zprávami bude ještě rozšířená. Složka Zprávy totiž bude moci integrovat stavy z Facebooku, Twitteru, LinkedIn a dalších sociálních sítí. Přibudou také aplikace Kontakty a Kalendář, kde nebude chybět možnost synchronizace s emailovými účty, respektive s Exchange. Budou však také moci využívat sociálních sítí a například kontakty tak mohou být skutečně podrobné a v kalendáři si můžete vyfiltrovat konkrétní osoby.

BlackBerry PlayBook - oficiální fotografie

To však zatím byly věci, o kterých se tak trochu vědělo. Jsou zde však i další, o kterých se doslechl skutečně málokdo. Jednou z novinek je například možnost dálkového ovládání PlayBooku pomocí smartphonu BlackBerry. PlayBook budete moci pomocí Bluetooth kompletně ovládat vaším telefonem a využít také třeba skvělé klávesnice BlackBerry Bold 9900 (recenze). Na PlayBooku budete moci také otevírat soubory uložené v telefonu - vše bezdrátově, pomocí Bluetooth.

BlackBerry PlayBook je vybaven microHDMI konektorem a 5Mpx fotoaparátem na zádech

Novinek se dočkáme také v oblasti produktivity. Kancelářský balík Documents To Go získá nový update, který zpřístupní mnoho nových funkcí - například více možností editace prezentací PowerPoint. Dále nám přibude nová aplikace Print To Go, která umožní jediným kliknutím v počítači "tisknout" bezdrátově data do PlayBooku. A třešnička na dort? Technologie BlackBerry Balance, kterou využijí především velké společnosti. Umožňuje totiž uchovávat vedle sebe pracovní a soukromý obsah aniž by se navzájem ovlivňovaly. Například z pracovního emailu nebudete moci nic zkopírovat do osobního a podobně.

TIP! Recenze BlackBerry Playbook – Ta největší ostružina

A na závěr ještě nové aplikace. RIM usilovně spolupracuje s vývojáři, aby se na PlayBook objevovaly ty nejkvalitnější aplikace ať už z pracovní či zábavní kategorie. Díky tomu se na PlayBook dostanou takové aplikace jako jsou například Angry Birds, Cut the Rope, Groupon, Thomson Reuters, Zinio a mnohé další. Novinkou je také obchod s video-obsahem BlackBerry Video Storefront. Tam mohou uživatelé shlédnout spoustu filmů a televizních pořadů díky streamovanému přenosu dat. Služba bude ze začátku dostupná pouze v USA, ovšem do konce roku se plánuje větší rozšíření. A na závěr zmiňme funkci internetového prohlížeče, která dokáže každou stránku bohatou na text převést do mnohem "čtivější" formy co se formátu týče.

Novinek je tedy více než dost a další se možná ještě objeví. V poslední době se spekuluje především o funkci USB On-The-Go, tedy možnost připojit externí flash paměť. Nechme se tedy překvapit, nový OS se objeví jako aktualizace pro všechny PlayBooky v průběhu února.

Zdroje: press.rim.com