BlackBerry Playbook OS 2.0 přijde až v únoru

Nepěkného překvapení se po letošním DevConu dočkali majitelé tabletu BlackBerry PlayBook. Před několika týdny totiž RIM sliboval uvolnění nové verze operačního systému pro tento tablet, ovšem skutečnost se nakonec ukázala trochu jiná.

Společnost Research In Motion, výrobce zařízení BlackBerry, má skutečně velmi kontraproduktivní politiku co se týče tabletu BlackBerry PlayBook. PlayBook byl vypuštěn na trh s chybějícími PIM aplikacemi, což byl většinou hlavní argument všech kritiků tohoto tabletu. Ačkoli uživatelé BlackBerry mohou emailového klienta, kalendář, úkoly, poznámky a další úkony provádět skrze aplikaci BlackBerry Bridge, mnoho zájemců o PlayBook smartphone BlackBerry nevlastní.

TIP! Recenze BlackBerry Playbook – Ta největší ostružina

RIM však sliboval uvolnění updatu, který přinese nejen nativní PIM aplikace, ale také například Android Player a další novinky, viz. Uniklé snímky BlackBerry Tablet OS 2.0 ukazují mnoho novinek. Tento update byl původně slibován na léto, následně se posunul na konec léta aby na konci léta RIM slíbil jeho uvolnění těsně po konferenci DevCon. A uvolnění se skutečně konalo, i když se jedná pouze o vývojářskou verzi nového operačního systému BlackBerry PlayBook OS 2.0. V té je ji přítomen zmíněný Android Player, nabízí pozměněné prostředí, ale PIM aplikace stále chybí. A navíc vzhledem k tomu, že se jedná o beta verzi, je přítomno také spousta bugů.

TIP! Přečtěte si článek BlackBerry X a další novinky z DevConu Americas 2011

Uživatelé však čekali na uvolnění teé "ostré" verze nového OS. Jejich očekávání však RIM ukončil svou oficiální zprávou před pár dny. Podle ní se uživatelé dočkají updatu nejdříve v únoru 2012! Důvodem zdržení celého vývoje jsou právě zmíněné PIM aplikace, jejichž integrace se zdá nakonec složitější, než RIM doufal. Do února by mělo vyjít ještě několik uzavřených beta verzí, ale do těch se normální uživatelé nejspíš nedostanou. Tímto přístupem bohužel BlackBerry nijak valné prodeje Playbooku nepodpoří, spíše naopak. Kompletní zprávu RIM v angličtině si můžete přečíst na stránce blogs.blackberry,com

Zdroje: blogs.blackberry.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze