BlackBerry Z30: bezdrátové nabíjení a další video (8x aktualizováno)

Kanadskému výrobci BlackBerry se i přes zavedení nového operačního systému BlackBerry 10 nedaří. Své portfolio na podzim obohatí o novou vlajkovou loď BlackBerry Z30. Nyní již unikli kromě kompletní specifikace budoucí vlajkové lodi, která se pokusí zaujmout například pětipalcovým OLED displejem s HD rozlišením či silnou baterií, i první video.

Aktualizace 28. 8. 2013

Po dvou týdnech opět slyšíme o chystané vlajkové lodi od kanadského BlackBerry. Model Z30 se objevil na krátkém videopohledu, kde se na telefon můžeme podívat ze všech stran. Vidíme, že Z30 bude na rozdíl od Z10 více zaoblená. Krátce je na videu prezentováno také samotné prostředí.

Aktualizace 13. 8. 2013

Ačkoliv to již vypadalo, že o budoucí vlajkové lodi od BlackBerry víme takřka vše, přeci jen se vyrojily další informace, které předchází oficiálnímu představení. Novinka by se totiž měla pyšnit bezdrátovým nabíjením, které se postupně stává standardem u špičkově vybavených telefonů. Otázkou nadále zůstává, zda se verze s možností bezdrátového nabíjení objeví na všech trzích nebo pouze na vybraných. Informace se objevily na stránce wirelesspowerconsortium.com, kde je uvedena dostupnost pouze v Severní Americe.

Aktualizace 12. 8. 2013 - uniklé video

Po pár dnech tu máme další únik připravované vlajkové lodi BlackBerry, která se bude pravděpodobně jmenovat Z30 místo dosud používaného A10. V novém videu od Channel S, které se objevilo na YouTube, ukazuje Z30 údajný 5" AMOLED displej, který má rozlišení 1280x720 pixelů. Ostatní specifikace jsou stejné, jako v předchozích únicích. Tedy dvoujádrový procesor, osmimegapixelový fotoaparát a interní paměť s kapacitou 16 GB.

Logo amerického operátora AT & T, které je jasně vidět na zadní straně telefonu, naznačuje, že tento konkrétní model si odbude svůj debut v USA. Podle Channel S by se tak mělo stát na podzim. Přesné datum však nebylo dosud oznámeno.

Aktualizace 8. 8. 2013 - porovnání se staršími modely

Po necelém měsíci opět slyšíme o připravované vlajkové lodi BlackBerry. Ta se bude zřejmě nově jmenovat BlackBerry Z30 a sjednotí se tak označení se současnou vlajkovou lodí. Na fotografii můžeme prvně vidět porovnání budoucí novinky se současnými modely Z10 a Q5. Informace o výbavě se nemění a stále tak platí údaje níže v tomto článku.

Aktualizováno 16. 7. 2013 - unikají specifikace

Úniky informací ohledně BlackBerry A10 nabraly rychlý spád. Počínaje dnešním dnem totiž velmi pravděpodobně známe takřka kompletní výbavu. Unikl dokument se specifikacemi modelu. Ty naleznete níže v přehledné tabulce. Za zmínku rozhodně stojí pětipalcový OLED displej či použití dvoujádrového procesoru Qualcomm Snapdragon S4 Pro s taktem 1,7 GHz. Určitě pak každého potěší, že kanadský výrobce myslí na výdrži a s větším displejem navýšil i kapacitu baterie na 2800 mAh. Předchůdce, model Z10, nabízel při 4,2palcovém displeji baterii s kapacitou 1800 mAh.

Technické parametry BlackBerry Z30

Kompletní specifikace
Konstrukce140,7 × 72 × 9,4 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro MSM8960T, CPU: 2×1,7 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémBlackBerry OS 10
Akumulátor2 880 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostříjen 2013, 14 000 Kč

Aktualizováno 15. 7. 2013

S další aktualizací se opět hovoří o zadním krytu, který bude odnímatelný. Poodhaluje se nám však také slot pro micro SIM kartu a rovněž dvojice konektorů. Kromě klasického micro USB konektoru se dočkáme i micro HDMI konektoru, což je velmi příjemná zpráva. Uznejte sami, jaký telefon jej dnes nabízí? Kromě tohoto obrázku se na světlo světa dostalo vůbec první video, na kterém můžeme vidět BlackBerry A10 a také prostředí operačního systému BlackBerry 10. Video je však krátké a prozatím neodhaluje nic převratného.

BlackBerry A10 nabídně HDMI konektor

Aktualizováno 14. 7. 2013

Blackberry A10 se postupně odhaluje. Nyní unikla fotografie zadního krytu telefonu přístroje, který by měl nahradit dosavadní model Z10 a měl by přinést pětipalcový displej s HD rozlišením. Zadní kryt se od toho, který nalezneme na Z10, příliš designově neliší. Je vidět, že na povrchu nalezneme vzor, který se nyní objevuje na modelu Q10. Dá se tedy očekávat, že zadní kryt bude opět sympaticky měkčený. Spolu s únikem fotografií jsme se ale bohužel nedočkali potvrzení informací o výbavě ani datu představení. Nezbývá tedy, než si počkat na nějaký další únik. Tento totiž určitě není poslední.

Původní text z 12. 7. 2013

BlackBerry od začátku letošního roku uvedlo tři modely. Vlajkový model Z10, špičkového zástupce s plnohodnotnou QWERTY klávesnicí Q10 a levnějšího bratříčka Q5, přičemž první dva jmenované se již prodávají na našem trhu. Pro výraznější úspěch je nicméně zapotřebí širšího portfolia. Na podzim by proto měla dorazit novinka s kódovým označením Aristo. Reálně se však bude zřejmě jmenovat BlackBerry A10 a mělo by jít o nástupce modelu Z10.

BlackBerry A10

BlackBerry A10 by dle prvních informací měl nabídnout 5palcový displej s rozlišením 1280 x 720 pixelů. To bohužel nestačí na současnou konkurenci, která u takto velkých displejů vsází na FullHD rozlišení. Dále se spekuluje o použití čtyřjádrového procesoru Snapdragon s taktem 1,5 GHz, kterému by měly sekundovat 2 GB RAM. Na zadní straně se pak objevují standardní fotoaparát s rozlišením 8 megapixelů. Díky první fotografii známe také vzhled novinky A10, který bude vesměs vycházet z aktuálního BlackBerry Z10. Další informace prozatím známé nejsou.

Zdroje: tinhte.vn, fonearena.com, engadget.com, pocket-lint.com, engadget.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
NN
BlackBerry? To v ČR ještě někdo kupuje? ;-)
Michael
Proč ? Proč musí být každý nový a vyšší model takové pádlo ? Každý nemá tak obrovskou pracku. Z10 má relativně slušnou velikost, ale tohle mne zklamalo stějně jako Xiaomi Mi3.
mm
Už zase klamete české zákazníky představujete nový model mobilu (parametry). který určitě nebude v prodeji v české republice jako je to u Z10. Blackberry asi nemá zájem o úspěch, když není schopno nabítnout všem zákazníkům stejně vybavení mobil mělo by si vzít příklad z jiné značky pokud už není pozdě.
asdf
HD rozlišení při 5 palcích? To je málo. Jemnost displeje u Z10 je naprosto excelentní, ale to má 4,3 palce...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze