Modely BlackBerry Q5, Q10 a Z30 získávají s updatem FM rádio

21

Kanadský výrobce chytrých telefonů BlackBerry v těchto dnech uvolnil aktualizaci svého nového operačního systému BlackBerry 10, a to sice verzi 10.2.1. Ta přináší desítky novinek a jednou z nich je také příjemné překvapení v podobě zpřístupnění FM přijímače u modelů BlackBerry Q5, Q10 a Z30.

Majitelé zařízení BlackBerry s operačním systémem BlackBerry 10 se v těchto dnech dočkali malého překvapení. I když se o datu 28. ledna spekulovalo dříve, nic nebylo oficiálně potvrzeno. Nakonec však tento datum skutečně byl dnem „D“, kdy světlo světa spatřila oficiální aktualizace operačního systému BlackBerry 10 s označením 10.2.1. Novinek, které tento OS přináší, je celá řada, jedná se například o:

  • nová verze Android Runtime s podporou více aplikací
  • instalační APK soubory Android aplikací lze instalovat přímo ze zařízení (není nutná konverze a instalace přes počítač)
  • možnost editace tlačítek v liště rychlých nastavení
  • nová obrazovka příchozího hovoru
  • zámek obrazovky pomocí kombinace čísla a obrázku
  • a mnoho dalšího...

Kompletní seznam novinek včetně podrobného videopohledu najdete na našem partnerském webu BlackBerryCzech. Jednou ze zajímavých novinek je však také přítomnost FM rádia. To bylo totiž celou dobu hardwarově dostupné v modelech BlackBerry Q5, Q10 a Z30 a výrobce jej zpřístupnil až nyní s novou aktualizací OS. Bohužel model Z10 FM přijímač neobsahuje.

Screenshoty FM rádia v BlackBerry Q10

Není to poprvé, co jsme u BlackBerry tento zvláštní krok viděli. Již dříve u modelů BlackBerry Curve 9360 a Curve 9380 zpřístupnil FM rádio až s aktualizací BlackBerry OS 7.1. FM rádio je integrované přímo do hudebního přehrávače, nabízí velice jednoduché uživatelské rozhraní a nechybí ani podpora RDS.

Diskuze ke článku
Smarter
To az ted? Kdyz je neskoro? Proc to nedali i do Z10? To jsou blbci! Proc jste v recenzich nepsali, ze tam hardvarove radio je?
Pf
Ono Blackberry jeste existuje, resp. jeste jej nekdo kupuje ? Jo Pelesilo se s Androidem (ze jdou ve vlastnim OS spoustet Androidi aplikace) tak ma co chtelo, hraje az 35 housle, za vsema moznejma a nemoznejma tamanama a Tamtungama a Hujawejema. Blackberry melo podporovat Windows ...
Radek
@Pf --> blbe
Nyte
Co je to do háje za módu znepřístupňovat FM rádio?! Má to být způsob zvýšení tržeb z prodeje hudby nebo co? Fakt nepochopitelné.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze