Bezdrátový disk od Seagate: připojíte jej kdekoliv a kdykoliv

3

Místa pro data není nikdy dost a pevné disky jsou tím nejlepším místem, kam je uložit. Jsou levné, mají vysokou kapacitu, ale bohužel nejsou snadno přenosné a nefungují všude. Pokud se k nim ovšem vyrobí malá krabička s Wi-Fi, máme najednou snadno přenosný disk připojitelný k telefonům, tabletům, ale i počítačům. To je Seagate Wireless.

Seagate Wireless je vlastně malý 2,5" pevný disk s kapacitou 500 GB, který umí streamovat svá data přes Wi-Fi síť. A to není všechno, umí to zcela bezdrátově. Co tím myslíme? To, že není potřeba ani elektrické energie ke streamování, protože disk má integrovanou baterii, jež jej dokáže udržet při životě 9 hodin. Pro módně smýšlející jedince je zde možnost si vybrat z několika barev (zelená, modrá, červená, černá, bílá).

Seagate Wireless 500 GB

A cena? Tak ta nebude nejnižší, přeci jen 130 amerických dolarů je na 500GB disk, ač s WiFi, opravdu velmi mnoho a cenovka by mohla být nižší. V přepočtu se jedná o cca 3 600 Kč s DPH a to je opravdu hodně, za tuto cenu se dá koupit 2TB 2,5" externí disk, i když bez Wi-Fi. Na druhou stranu i po přepočtu by se jednalo o nejlevnější 500GB Wi-Fi disk u nás, ale kdo ví, jakou cenovku nakonec Seagate nasadí. Dostupnost je udána v USA na konec ledna, o ostatních státech zatím nebyla žádná zmínka.

Zdroje: seagate.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Ceres
Na druhou stranu i po přepočtu by se jednalo o nejlevnější 500GB Wi-Fi disk u nás, ale kdo ví, jakou cenovku nakonec Acer nasadí.

Proč je tam napsáno Acer a ne Seagate?
Lipt
Skvělý je některý externí HDD 1.8". Používám již několik let Samsung S1 mini (200 a 120 GB) - je podstatně levnější než Flash Disk.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze