Asus ZenBook Pro UX501 jako odpověď na nový Apple MacBook

15

Zatímco se ostatní výrobci snaží překonávat Apple MacBook Air, Asus sahá se svým novým modelem ZenBook Pro UX501 o příčku výše a staví se proti novému MacBooku od Applu. I když určení každého z přístrojů je jiné, Asus se nebojí srovnání.

Již z minulých let jsme byli zvyklí na pošťuchování mezi výrobci a útoky na nová zařízení od Applu. Ani letošní rok není výjimkou a Asus se snaží s modelem ZenBook Pro UX501 stůj, co stůj překonat parametry nového MacBooku.

Asusu se sice podařilo úctyhodně snížit tloušťku zařízení a konečná hodnota se tak zastavila na 21,3 mm, přesto v tomto parametru zaostává oproti novému MacBooku, který je tenký pouhých 13,1 mm.

Asus se nebojí srovnání s Applem

TIP: Asus ZenBook Pro UX501: prémiový ultrabook pro náročné

Neuvěřitelně malá tloušťka zařízení se ale musela podepsat na zvolených komponentách a v tomto případě jasně vítězí Asus ZenBook Pro UX501. Zatímco nový MacBook nabízí procesor Intel Core M, tedy pasivně chlazený procesor, Asus u svého modelu nabídne v nejvyšší konfiguraci plnohodnotný Intel Core i7-4720HQ. Podobně je to i s grafickou kartou. Asus osadil grafický čip NVIDIA GeForce GTX 960M oproti Applu, který zvolil integrovanou grafickou kartu Intel HD Graphics 5300.

Apple se naopak může u nového MacBooku pochlubit výdrží až 9 hodin, oproti Asusu s přibližně 6 hodinami. Také hmotnost je ve prospěch Applu a zastavila se na 900 gramech. Hmotnost ZenBooku Pro UX501 je pak 2,27 kg.

Asus se nebojí srovnání s Applem

TIP: Nový Apple MacBook: tenčí než Air, s Retinou a bez větráčku

Displej ZenBooku může mít rozlišení až 4K na 15,6". Nový MacBook disponuje rozlišením 2 304 × 1 440 bodů na 12". Apple dále nabízí pouze jeden konektor, zato je to nový USB typu C. Asus do svého zařízení tuto novinku neimplementoval, ale nabídne 3× USB 3.0, HDMI, DisplayPort a Thunderbolt.

Každé ze zařízení oplývá kvalitním zpracováním a prémiovými materiály. Cena obou zařízení není nízká. Nový Apple MacBook se v České republice prodává za 47 990 Kč. Nový Asus ZenBook Pro UX501 se prodává za 49 999 Kč.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
sob3k
Clovek by povedal, ze Asus mieri do uplne inej kategorie. Preco? Vykon core m je zhodny asi s roko 2011, kym Asus pouzil high end dneska...
Petr
Ten Asus je uplne jina liga, MacBook mi spíš připadá jako druhý počítač občas na cesty, psaní nějakého dokumentu či surfování na internetu. Asus je naopak schopen zastat práci plnohodnotného PC včetně her a procesorově náročných akcí jako stříhání videa. nedá se to vůbec srovnávat, Asus ruluje na všech frontách kromě rozměrů a váhy.
pet
to je srovnani totalne mimo misu!!!

jsem priznivec windows a apple bych si nikdy nekoupil ale tohle je ostudajak pro asus tak pro windows. jako srovnavat mercedes se skodovkou.

nelze prece srovnavat 12 a 15 palcovy s core m a i7 a hlavne s 0,9 kg a 2,27, a usb-cz a nesmyslne hodne starych usb 3.

totalne mimo fakt

az asus udela 12 palcovy, core m, vaha do 0,9, minimalne 2 x usb-c a zadne dalsizbytecne konektory tak s emuze srovnavat

tohle je ale smejd ktery bych si diky brutalni vaze, staremu procesoru a starym vstupum nekoupiil ani nahodou
pet
asus je posledni dobou totalne mimo ve vsem. drive dobry asus t100 nema stale nastupce. misto toho predstavili predrazeny asus chi s 10 palci ale obri vahou a obrimi ramecky. ve vsem je horsi nez starsi modely.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze