ARM bude pohánět i notebooky. ASUS, HP a Lenovo už oznámily vývoj nových zařízení

6
ARM bude pohánět i notebooky. ASUS, HP a Lenovo už oznámily vývoj nových zařízení
  • Microsoft nedávno ukázal, že systém Windows může fungovat na procesoru architektury ARM
  • ASUS, HP a Lenovo už pracují na vývoji prvních notebooků s mobilním procesorem Snapdragon 835
  • Spustit půjdou i 32bitové aplikace

V prosinci loňského roku Microsoft ukázal v krátkém videu Windows běžící na procesorech architektury ARM, které byly schopné spustit i 32bitové aplikace. Tehdy jsme mohli vidět, jak je bez problémů možné na Snapdragonu 820 používat i náročnější aplikace jako Photoshop.

Nyní Microsoft společně s firmami ASUS, HP a Lenovo oznámil vývoj nových notebooků běžících na Snapdragonu 835.

Součásti procesoru je i LTE čip, který bude jeho stěžejním prvkem. Ve finále se takový notebook bude chovat jako telefon, neboť systém Windows na platformě ARM bude stále připojen k síti a hlavně ke cloudu. Uživatel tak bude mít zařízení jakoby stále zapnuté, což přináší řadu výhod – například rychlý start, možnost probudit notebook pomocí Cortany, neustálou synchronizaci dat z cloudu a delší výdrž baterie až o 50 %.

Connected Standby

Není však jisté, kdy se nových zařízení dočkáme. S největší pravděpodobností se však dá říci, že budou úspěšnější než první pokus Microsoftu s platformou ARM v rámci Windows RT.

Zdroje: theverge.com, windowscentral.com

Diskuze ke článku
Areon
Na malé cestovní NB celkem dobrý nápad, výkon už je na slušné úrovni a i s průměrnou baterií by výdrž mohla být velmi solidní.
Petr
Microsoftu fandím. Ale také ho dobře znám. Snad to opět neskončí jako slepá cesta...
Hater
K čemu takový notebook bude dobrý? Přijde mi to stejný nesmysl jako continuum a rádoby universální aplikace. Zkrátka mobilní aplikace jsou na PC k ničemu a PC aplikace se zase jen těžko budou používat na mobilu, či tabletu. Dokáže mě někdo přesvědčit o opaku ? Pořád si jen těžko představím že na mobilu pracuji např s nějakým CAD systémem, nebo nějakou složitější databází a naopak na PC mobilní aplikace nevyužiji, nebo snad ano?
Márv
Ja som fanúšik microsoftu rada Surface nemá konkurencie už len tká drobnosť ako je ten surface dial je podla mňa strašne super, ale čo robia s týmito softvérovími vecami nechápem najskôr vymyslia windows s kde sa dajú spúštať len aplikácie zo storu a potom spolu vyvíjajú počítače s mobilnými procesormi na ktorých majú ísť normálne pc programy, a to nehovorým že zasa sa plánuje reštart platformy win 10 mobile samozrejme teraz má podporovať len univerzálne win aplikácie a všetko čo išlo napríklad ešte na win 8.1 už nepôjde, neviem ako to robia že dokážu perfektný nápad vždy pokaziť.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze