Windows RT definitivně končí, update na Windows 10 nedostanou

14

Již před více než měsícem se spekulovalo nad tím, že Windows RT úplně skončí. Nejčernější předpovědi se naplnily a nyní je to oficiálně potvrzeno. Pokud již máte tablet s Windows RT, aktualizace se nedočkáte.

Microsoft Surface RT
Microsoft Surface RT

Původní spekulace byly potvrzeny a z nové prezentace, kterou Microsoft zveřejnil na konferenci v Číně, se dá jasně vyčíst, že Windows RT žádnou novou aktualizaci nedostanou. Na trhu tak zůstanou pouze Windows 10 pro počítače a Windows 10 pro telefony/tablety. Na operačním systému Windows RT běžela například Nokia Lumia 2520, Microsoft Surface RT od Microsoftu, Asus Vivo Tab RT, některé tablety od Dellu nebo Samsung ATIV Tab.

Zdroje: i2.wp.com

Diskuze ke článku
Depfy
No, žádné překvapení.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Naposledy upraveno: 19. 3. 2015 13:01
Nebolo by lepšie napísať, že tu bude Win10 pre počítače, Win10 pre tablety a Win10 pre mobily? Nepredpokladám, že by dali rovnaký Win10 aj do tabletu aj do mobilu. Celkom ma však zarazilo, že zariadenia s WinRT nedostanú update na Win10 keď v prípade Lumií problém nebude.
Torm
Světově se RT zařízení prodalo tak malý množství, že se asi nevyplatí do toho investovat. Podle mého to měli zaříznout mnohem dříve a měli by klid. Teď je za to budou zbytečně flameovat, i kdyť tablet s RT se najde jeden mezi milionem lidí.
Daff.cz
Tak to je škoda. Dostane aspoň nějaká částečná vylepšení? Něco jako To bylo s WP7?
Jinak ja mám tablet s Win RT, konkrétně Nokia Lumia 2520 a jsem absolutně spokojen, internet, maily, nějaký hry, Office, na gauč či do postele stačí, na zbytek mam PC...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze