Apple začíná zkoumat skládací telefony. Ohebný iPhone dorazí nejdříve za 2 roky

Apple začíná zkoumat skládací telefony. Ohebný iPhone dorazí nejdříve za 2 roky
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Hlavní dodavatelé Applu zasílají testovací vzorky ohebných zařízení
  • Apple bude dbát na životnost pantu

Éra mobilních telefonů s ohebnými displeji se rozjela. Doposud se v ní nejlépe daří Samsungu, v závěsu je Motorola. Tradičně pozadu je v zavádění nových technologií Apple, který současně spíše sleduje dění a zvažuje, jaké řešení bude pro jeho budoucí iPhony ideální. Server money.udn.com však uvádí, že jsou Applu již zasílány první testovací vzorky ohebných zařízení od dodavatelů Foxconn a New Nikko.

Apple údajně zvažuje, jaká technologie displeje bude pro ohebný panel ideální. Volba může padnout na v současnosti osvědčený OLED, případně na modernější řešení microLED, které nabízí vyšší jas, lepší sytost barev a také ještě menší energetickou náročnost. Pozornost hodlá americký gigant věnovat také konstrukci, konkrétně pantům zajišťujícím ohnutí konstrukce. Vše má jít v obdobných šlépějích jako u Macbooků, kde Apple provádí testy otevření a zavření až 30tisíckrát. V případě telefonu je však nutné tyto testy znásobit, neboť otevření a zavření probíhá denně mnohem víckrát. Předpokládá se proto, že Apple testy navýší na 100 tisíc otevření a zavření.

V tuto chvíli se odhaduje, že vůbec první iPhone se skládací konstrukcí a ohebným displejem bude světu představen na podzim roku 2022, tedy téměř za 2 roky. Termín to však není nijak pevný a může se stát, že se dočkáme ještě později.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze