Apple vydal iOS 8.2 pro vývojáře a Watch development kit

Apple nadále pokračuje v pracích na svém operačním systému a nově uvolnil iOS 8.2 pro vývojáře, kteří tak mohou testovat svoje aplikace na nové verzi systému. Současně s aktualizací vyšel také vývojářský balíček pro hodinky Apple Watch, díky kterému mohou začít vznikat první aplikace pro tyto nové hodinky.

Tim Cook

Nová aktualizace iOS 8.2 sice prozatím nemusí zajímat širokou veřejnost, ale její uvolnění pro vývojáře naznačuje její brzký příchod ve finální verzi. Beta verze iOS 8.2 slouží hlavně pro testovací účely vývojářům, kteří mohou testovat stabilitu a funkčnost svých aplikací ještě před tím, než se aktualizace dostane na všechny telefony a tablety. Společně s touto aktualizací vyšel také vývojářský balíček pro hodinky Apple Watch.

TIP: Apple dovolí příští rok používat OEM výrobcům Lightning port

Apple Watch

Tento balíček umožňuje vývoj aplikací právě na tyto chytré hodinky, které letos představil Tim Cook společně s novými iPhony. Tato skutečnost ale neznamená, že jsou hodinky za rohem. Balíček navíc nedovoluje vývoj nativních aplikací pro Apple Watch, ale pouze těch aplikací, které k funkčnosti potřebují telefon nebo tablet. To znamená, že vývojáři nemohou vyvíjet aplikace, které budou existovat samostatně na Apple Watch, ale budou pouze prodlouženou rukou telefonu. Z dokumentace navíc vyplynulo, že rozdílné velikost Apple Watch mají i rozdílné rozlišení. Menší model s 1,5 palce vysokým displejem má rozlišení 272 × 340 bodů a větší verze s displejem o výšce 1,65 palců má rozlišení 312 × 390 pixelů. Balíček, který dovolí vývoj nativních aplikací pro Apple Watch má dorazit během roku 2015.

TIP: Apple vydal iOS 8.1.1: vylepšení pro iPhone 4S a iPad 2

Zdroje: theverge.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze