Apple ukáže už zítra iPhone 6S a možná nové iPady

1

Již zítra večer nastane důležitá chvíle pro všechny fanoušky Applu. Bude zahájena klíčová tisková konference, na které americká společnost odhalí pravděpodobně hned několik novinek na poli hardwaru i softwaru. V dnešním článku se podíváme, na co se můžeme těšit a jak a kdy konferenci lze sledovat.

Apple

Na co se těšit?

iPhone

Naprostou jistotou je představení nového iPhonu. Pokud bychom nevěřili spekulacím, potvrzuje příchod novinky české O2. Rozklíčovat zbývá pouze počet nových iPhonů. Nejpravděpodobněji se jeví opět varianta dvou modelů po vzoru loňského roku. Dle četných úniků je také zřejmé, že na první pohled novinky patrně ničím zásadním nezaujmou. Odlišnost mají obstarat nové barevné odstíny.

Kryty iPhonu 6s na uniklých snímcích

Z toho důvodu Apple zřejmě nepřikročí k zásadní změně názvu a použije již několikrát viděný model s písmenem „s“. Očekáváme tedy, že se nové modely budou jmenovat iPhone 6s a iPhone 6s Plus, přičemž dodrží velikost displejů současných generací. Menší tedy nabídne 4,7palcovou úhlopříčku, větší varianta 5,5palcovou úhlopříčku. U rozlišení se změna neočekává.

Displeje však přeci jen vylepšením projdou. Nasazena by totiž po vzoru hodinek Watch měla být technologie Force Touch. Ta dokáže reagovat na intenzitu tlaku a dle toho nabízet různé funkce. Nástin toho, co by Apple mohl nabídnout, už ukázal Huawei na modelu Mate S.

Vylepšením samozřejmě projde také hardware. Zvýšit by se údajně měla operační paměť na dvojnásobnou hodnotu, tedy 2 GB. Pro uživatele však bude zásadnější fotoaparát, jehož rozlišení zřejmě povyroste z 8 na 12 megapixelů. Nové iPhony by již také měly zvládat záznam 4K videa. S dobou by měla jít i čelní kamerka, jejíž rozlišení naroste na 5 megapixelů.

Ve hře však stále zůstává i třetí nový iPhone do party, který by měl být následovníkem iPhonu 5c. Mělo by se tedy jednat o plastový a hůře vybavený model, který nabídne pravděpodobně loňský hardware za o něco nižší cenu.

Možná podoba iPhonu 6c

iPad

Zatímco se minimálně jednoho iPhonu rozhodně dočkáme, situace kolem iPadů již tak jasná není. Asi největší šance na představení jsou dávány novému velkému iPadu s přídomkem Pro, jehož displej by měl mít úhlopříčku 12,9 palců. Výkon by pak měla zajišťovat sestava z nových iPhonů, tedy procesor A9 spolu s 2 GB RAM.

iPad Pro
Možná podoba velkého iPadu Pro

Velký iPad by se měl od svých menších kolegů lišit například schopností pracovat se stylusem. Pro jeho potřeby by se mělo přizpůsobit celé prostředí systému iOS. Přeci jen větší displej už bude vybízet k pohodlnější práci a je možné, že se dočkáme i unikátních funkcí pouze pro iPad Pro.

Překvapením by bylo omlazení portfólia zaběhnutých iPadů. iPad mini 4 nebo iPad Air 3 se však ukázat mohou, neboť od jejich premiéry uběhl již téměř rok.

Watch a Apple TV

Novou generaci hodinek Watch určitě nečekáme, ale Apple se o nich jistě zmíní. Kromě pochvalných vět bychom se však mohli dočkat příslušenství v podobě nových řemínků v mnoha barevných variantách pro Apple Watch Sport.

Apple Watch
Apple Watch by se mohly dočkat nových řemínků

Mezi zařízeními, které Apple prodává, figuruje také Apple TV, která by se zítra mohla dočkat zcela nové generace. Ta by měla dostat zcela nový ovladač, podporu AppStore a také hlasové asistentky Siri.

iOS

Apple již nový systém iOS 9 řádně představil, avšak prozatím neřekl, kdy bude vydána finální verze. Této informace se zítra zcela jistě dočkáme, protože iOS 9 bude nasazen v nových produktech a ty by se na prvních trzích měly objevit ještě během září. Do konce tohoto měsíce by tak měl být spuštěn i aktualizační proces pro stávající zařízení.

iOS 9

Kdy a kde se tisková konference koná?

Tisková konference Applu proběhne v Divadle Billa Grahama, které se nachází v San Franciscu. Konference začíná ve středu 9. září od 19:00 středoevropského letního času.

Jak konferenci sledovat?

Apple již tradičně připravuje videostream přímo z konference, avšak tentokrát s podstatnou novinkou. Doposud platilo, že oficiálním způsobem konferenci mohli sledovat pouze uživatelé mající produkt Apple. Nově však konferenci bude možné spustit také v prohlížeči Microsoft Edge ve Windows 10.

Pokud nemáte Apple zařízení ani nové Windows 10, nemusíte zoufat. Na mobilenet.cz pro vás připravíme obvyklý
on-line textový přenos, ve kterém vám taktéž nic neunikne.

Zdroje: theverge.com

Diskuze ke článku
Samo
Na internetu se objevily další snímky prezentující iPhone 6s Gold Rose včetně jeho balení.
funapple cz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze