Kolik budou stát iPhone 6, iPhone 6 Plus a Watch? (přehled cen)

34

Apple představil své tři podzimní novinky - iPhone 6, iPhone 6 Plus a Apple Watch. Všechny tři produkty svou však exkluzivní nejen svým vzhledem a zpracováním, ale také svojí cenou. Podívejte se, kolik budou stát na evropském trhu.

Apple si letos připravil hned trojici nových produktů, z čehož dva jsou nové iPhony a jedny nové hodinky. Jak už je zvykem, tak ceny rozhodně nejsou nízké a zařízení si koupí jenom velcí nadšenci do značky Apple, jelikož nejde o produkt pro masy. Alespoň ne v Evropě.

Srovnání cen u Apple iPhonu 6

Tip: Apple představil iPhone 6: zakulacená a větší budoucnost

Poznámka: český Apple Store nabízí výhodnější ceny produktů oproti těm evropským díky výhodnějšímu pevnému kurzu CZK/EUR, než je ten aktuální. Český Apple Store zatím ceny novinek nezveřejnil, a tak se zatím držíme oficiálních kurzů. Je však možné, že si český Apple Store zachová výhodnější kurz i u novinek a ceny tak budou oproti níže uvedeným o 1 - 2 tisíce Kč nižší, v závislosti na variantě.

Apple iPhone 6 je menší ze dvou nově představených modelů. Nabízí prakticky stejnou výbavu, kromě chybějící optické stabilizace, ale přesto jde o velmi exkluzivní telefon, který zahřeje na duši spoustu fanoušků moderních technologií. Evropské ceny uvádíme přepočtené z německého Apple Storu. V Německu a několika dalších zemích budou nové iPhony 6 dostupné již 26. září.

iPhone 6 (16 GB) iPhone 6 (64 GB) iPhone 6 (128 GB)
Cena v USA s dvouroční smlouvou $199 $299 $399
Přepočet na koruny s DPH 5 300 Kč s DPH 8 000 Kč s DPH 10 600 Kč s DPH
Cena v EU v eurech (odemčená verze) € 699 € 799 € 899
Cena v EU v korunách 19 400 Kč 22 150 Kč 25 000 Kč

Srovnání cen u Apple iPhonu 6 Plus

Tip: Apple iPhone 6 Plus: 5,5palcový vstup mezi tabletofony

Podle očekávání letos Apple představil dva nové modely. iPhone 6 Plus je větší ze dvou představených telefonů a to se také projevilo na ceně. Za model s největší kapacitou dáte tolik, co za malé ojeté auto. Evropské ceny brány z německého Apple Storu. V Německu a několika dalších zemích budou nové iPhony 6 Plus dostupné již 26. září.

iPhone 6 Plus (16 GB) iPhone 6 Plus (64 GB) iPhone 6 Plus (128 GB)
Cena v USA s dvouroční smlouvou $299 $399 $499
Přepočet na koruny s DPH 8 000 Kč s DPH 10 600 Kč s DPH 13 300 Kč s DPH
Cena v EU v eurech (odemčená verze) € 799 € 899 € 999
Cena v EU v korunách 22 150 Kč 25 000 Kč 27 700 Kč

Cena hodinek Apple Watch

Tip: Přivítejte Apple Watch: jsou kovové, měří tep a spojíte je s iPhonem

Hodinky Apple Watch jsou rozhodně velmi zajímavé, zatím ale poměrně vzdálené. V současnosti známe pouze cenu hodinek v USA, a to ještě za nejlevnější a nejmenší typ. Ceny se určitě budou lišit podle velikost hodinek (jsou dvě různé velikosti), typu hodinek (Watch, Watch Sport a Watch Edition) a také podle pásku (6 různých druhů). Navíc budou dostupné až v příštím roce a nevíme, jestli se do České republiky vůbec v první vlně dostanou.

Apple Watch
Cena v USA (nejlevnější varianta) $349
Přepočet na koruny s DPH 9 300 Kč s DPH
Diskuze ke článku
Standa
No, Apple mě taky docela zklamal, ale jednu vychytávku iPhone 6 má: když ho člověk otočí, už dnes má iPhone 9. A to je tedy pecka!
tom
Note 4 překonán...
Lukáš
No, tohle je teda za telefon vážně řacha. Použitelná bude verze se 64GB nebo vyšší a to musím přiznat že mi za ty peníze asi nestojí. Zůstávám u pětky a s takovou další telefon od applu už asi nebude. Kyenote byla nemastná neslaná a té kontroverze okolo ip6 je na mě moc. Nedovedu si představit, že by s něčím takovým předstoupil před lidi Jobs. Ten hrb na zádech nepochopím asi vůbec, vždyť to šlo zarovnat, sice by desetinka přibyla ale mohl by být větší akumulátor. Výdrž mají iphony mizernou, ale jim jde hlavně o tloušťku...
Josef Kubeš
Josef Kubeš
Já osobně bych tolik za telefon nedal, ale rozhodně se nebojím, že by Apple neměl s iP6(+) úspěch... Portfolio má celkem široké diky iP5S(C).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze