Apple představil watchOS 3: intuitivní a optimalizovanější aktivista

Hned první novinkou, se kterou se Apple dnes na WWDC 2016 pochlubil, byl nový operační systém pro hodinky Apple Watch. WatchOS 3 doznal změn především v celkové optimalizaci systému, díky které je systém až 7× rychlejší než jeho předchůdce. Vítanou novinkou je také Dock, tedy prostředí multitaskingu posledních aplikací, či Control Centre pro rychlá nastavení. Pro aktivní uživatele si Apple připravil také propracovanější prostředí fitness funkcí.

Na letošní WWDC 2016 si Apple připravil mnoho novinek z prostředí softwaru jak pro MacBook a iMac, tak také pro iPhony a chytré hodinky Apple Watch. WatchOS 3 přišel především ve znamení optimalizovanějšího prostředí, které je při spouštění aplikací až 7× rychlejší než jeho předchůdce. Spolu s optimalizací přišla i možnost jakéhosi multitaskingu, který zařizuje nová funkce Dock, jež je pro uživatele jednou z nejzásadnějších.

TIP: Sbohem OS X, macOS Sierra je oficiální: provázanost, Siri a další

Apple Watch

Boční tlačítko získává novou funkci a dostane vás právě do Docku, což není plnohodnotný multitasking tak, jak ho známe. Aplikace jsou „předuloženy“ v paměti a spouští se díky tomu rychleji. Přesto se ale jedná o velký posun, který pomůže rychlejší orientaci v prostředí a aplikacích.

Apple Watch
Ukázka užitečně funkce Dock

Spolu s Dockem získají Apple Watch také Control Center, které slouží k rychlému nastavení, podobně, jako je tomu u iOS. K tomu navíc Apple přináší do hodinek i rychlejší odpovídání na zprávy pomocí psaní písmen na displeji, pokud zrovna automatická odpověď v nabídce nebude ideální.

TIP: iOS 10 představen: 10 novinek napříč systémem i aplikacemi

Apple Watch
Cotrol Center nabídne jednoduchá základní nastavení

Novou funkci získá i boční tlačítko pod ovládací korunkou, které při dlouhém stisku nabídne možnost zavolat pomoct funkcí „SOS“, jež automaticky přes telefon vytočí tísňovou linku. Velkou novinkou je pak práce s uživatelovou aktivitou. Nyní budete moci sdílet s přáteli své výsledky a dokonce s nimi i komunikovat, porovnávat se a hecovat k vyšším aktivitám. S tím také souvisí nové funkce speciálně uzpůsobené lidem připoutaným na invalidní vozík. Těm hodinky přizpůsobí určité funkce, tedy například logicky nepočítají kroky, ale počítají „odstrčení“.

TIP: Recenze Apple Watch – Steve Jobs by se divil

Apple Watch
Nově můžete s přáteli sdílet své výsledky, a to i prostřednictvím komunikace

Pokud patříte k těm, které jeden vzhled hodinek unavuje, pak Apple také vylepšil výměnu vzhledů, jež nyní bude jednodušší a rychlejší a hlavně jednodušší. K dispozici je také řada nových ciferníků, z nichž vám jistě udělá radost i Minnie, která se přidala k Mickey Mousovi. WatchOS 3 přináší také novinky pro vývojáře, kteří budou mít nyní přístup například ke gyroskopu či Apple Pay v aplikacích třetích stran.

Apple Watch
Změna vzhledu bude rychlejší a navíc jsou k dispozici i nové ciferníky

Nový watchOS 3 je pro vývojáře dostupný od dnešního dne a k uživatelům se dostane přibližně na podzim. Co říkáte novinkám vy? Udělal vám Apple radost? A jakou novou funkci oceňujete nejvíce?

Technické parametry Apple Watch 38 mm

Kompletní specifikace
Konstrukce38 × 32,4 × 12,6 mm, 40 g, odolnost: ano
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano, zapínání: přezka
DisplejAMOLED, 1,5" (272 × 340 px), tvar: hranatý
SystémwatchOS, kompatibilní s: iOS
Datové funkceBluetooth: 4.0, Wi-Fi: 802.11b/g/n, mobilní sítě: ne, NFC: ano
ChipsetApple A4,
Paměťvnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ne
Akumulátor250 mAh, nabíjení: bezdrátové
Dostupnostleden 2016, 9 300 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze