Apple oznámil výsledky za 3. fiskální čtvrtletí. Daří se zejména službám

13
Apple oznámil výsledky za 3. fiskální čtvrtletí. Daří se zejména službám
  • Apple zažil své nejlepší 3. fiskální čtvrtletí v historii
  • Daří se zejména službám a segmentu nositelné elektroniky
  • Naopak dosluhující generace iPhonů již tolik netáhne

Apple oznámil své hospodaření za uplynulé 3. fiskální čtvrtletí roku 2019, tedy za druhý kvartál roku 2019, který končil 30. červnem. Apple během tří měsíců utržil 53,8 miliard dolarů, což je meziroční nárůst o 1 %. Pouze díky tomuto nepatrnému vzestupu se však americký výrobce může pochlubit vůbec nejlepším 2. kvartálem v historii.

Na pozitivních výsledcích se však nepodepisují iPhony, jejichž prodej meziročně klesl o 13 %. Konkrétní čísla však neznáme, neboť se Apple rozhodl je nezveřejňovat. Divize Wearables and Services (nositelná elektronika a služby) naopak meziročně rostla a je hlavním důvodem velmi dobrých výsledků. Bohužel Apple do kategorie nositelné elektroniky řadí nejen hodinky a sluchátka, ale také veškeré chytré prvky domácnosti, jako je například Homepod. Kvůli tomu nelze ani odhadovat, jak se kterému zařízení daří.

Výhledově se již Apple upíná k představení iPhonů XI, od kterých samozřejmě očekává vzpruhu v prodejích. Současně Apple zavádí vlastní kreditní kartu Apple Card, která má podpořit intenzivně se rozšiřující oblibu Apple Pay. Tim Cook, CEO společnosti, uvedl, že Apple Card se v USA objeví již během příštího měsíce.

Diskuze ke článku
Porydge
Mlží, protože kdyby zveřejnili čísla, tak přijdou o akcionáře a půjdo do pr... Zoufalci.
HuaweiBestOff
Kdo by si je už kupoval? Nic novým nepřišli, furt stejní vzhled, teď to samé i xiaomi a jejich mi mix4 :D
Qyq
Není nad odborníky co diskutují pod články :). Nespokojení nemajitelé akcií :))).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze