Četné úniky iPhonů XI odhalují příchod menší (r)evoluce. Bude to stačit?

5
Četné úniky iPhonů XI odhalují příchod menší (r)evoluce. Bude to stačit?
  • Podle Ewana Spence nepřinesou letošní iPhony žádná zásadní vylepšení
  • Zásadnějších vylepšení bychom se měli dočkat až u iPhonů představených v roce 2020

Očekávaný příchod nových iPhonů XI jako každoročně doprovází nadšení i skepticismus. Telefony se dočkají představení již za pár měsíců a četné úniky designu nám dávají poměrně dobrou představu o tom, jak budou „Jedenáctky“ vypadat a co budou umět. Na toto téma se zaměřil i Ewan Spence, který pro Forbes napsal krátkou úvahu nad tím, jestli letošní generace iPhonů vůbec dokáže splnit zvyšující se nároky uživatelů.

Nikdo nepochybuje o tom, že se bude jednat o doposud „nejrychlejší, nejvýkonnější a nejschopnější“ zařízení cupertinského výrobce (to totiž patří mezi tradiční klišé, které zazní snad u každého výrobce smartphonů při představení nových modelů). Nabídnou však nějaké pro uživatele opravdu podstatné změny oproti předchozím generacím? Tou zásadnější je bezpochyby osazení zadní strany hned trojicí senzorů, které bude pro mnohé znamenat menší (r)evoluci. Bude to ale v době, kdy je přítomnost několika senzorů u jiných výrobců již běžným standardem, opravdu stačit?

Rozbory dosavadních informací dále napovídají přítomnost baterie s vyšší kapacitou – to je pravděpodobně něco, co by ocenila i většina uživatelů, kteří na Apple výrobky jinak nedají dopustit. Konkrétně by se mělo jednat až o 20% nárůst. S ohledem na vyšší výpočetní výkon je samozřejmě otázkou, jak moc se navýšení projeví na celkové výdrži. Operační systém iOS je však dobře optimalizován a hlavně postaven přímo na míru několika málo modelům, které si Apple sám navrhuje.

Opravdu zásadní změny by však měly podle Spence přinést až iPhony představené v roce 2020, které nabídnou podporu sítí páté generace. Šušká se rovněž, že i displej by se mohl zbavit výřezu a senzory důležité pro fungování Face ID se dostanou přímo pod něj. Nebo se snad dočkáme rovnou akustické čtečky v displeji?

Diskuze ke článku
Martin
Tak jestli větší baterie znamená to same jako u Notebooku od Applu kde vylepšené modely dostaly větší baterii ale výdrž neni lepší tak to iOvce spíš nasere než potěší, a tři kamery? Na tom není nic extra a jak známé Apple zase bude na úrovni půl az 3/4 roku starých modelů.
Fan
Byla doba kdy se každé dva roky měnil design, dnes se setrvává na tom stejném tak dlouho jak jen to jde. Výrazná změna vzhledu by mě možná naklovla začít o iphonu zase přemýšlet, protože ty současné jsou suveréně nejškaredější telefony na trhu. Jestli jsem měl u Applu něco rád, tak právě design. Ten však umřel s modely čtyři a pět. Vše od šestky je naprostá zoufalost.
Mag.net
Ovcím to bude muset stačit.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze