Apple narychlo vydává iOS 12.1.2. Chce se tak vyhnout zákazu prodeje iPhonů v Číně

4
Apple narychlo vydává iOS 12.1.2. Chce se tak vyhnout zákazu prodeje iPhonů v Číně
  • Zákaz dovozu a prodeje se vztahuje na iPhone 6s až iPhone X
  • V seznamu změn posledního iOS pro Čínu je uvedena nová animace při zavírání aplikací

Soudní spory mezi Qualcommem a Applem trvají již několik let. Qualcommu se v prosinci povedlo přesvědčit čínské soudy o tom, že Apple porušil hned několik patentů, načež soud vydal předběžné nařízení o zákazu dovozu a prodeje téměř všech iPhonů Apple iPhonem 6s počínaje a iPhonem X konče (pochopitelně také včetně „plusových“ verzí).

Zákaz se vztahuje na výše uvedená zařízení, neboť se v nich nachází, na rozdíl od nejnovějších iPhonů, starší operační systém iOS. Ten podle všeho neprávem čerpá z porušených patentů společnosti Qualcomm. Problém se Apple rozhodl vyřešit pomocí aktualizace těchto zařízení na iOS 12. 1. 1. Nyní, když se zdá, že by to nemuselo stačit, Apple vydává iOS 12.1.2.

Zajímavé rovněž je, že zatímco v seznamu změn u této poslední aktualizace pro USA bylo zmíněno vylepšení fungování eSIM karet, čínský „changelist“ uvádí rovněž novou animaci při zavírání aplikací. Očekává se, že Qualcomm si jednání Applu nenechá líbit a pokusí se mu co nejdříve znovu „zatopit“ alespoň v Číně.

Diskuze ke článku
Maverick
Muzu potvrdit, po aktualizaci iP8 na iOS 12.1.2 se mi zmenila animace pri zavreni aplikace.
Martin
Stejně jim to nepomůže :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze