Apple snížil výrobu iPhonu X na polovinu

21
Apple snížil výrobu iPhonu X na polovinu
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Apple plánuje vyrobit zhruba 20 milionů kusů vlajkových iPhonů, původní hodnota byla dvojnásobná
  • Akcie Applu klesly o 1 %

Apple přistupuje ke snížení výroby iPhonu X. Důvod je jednoduchý – zákazníci po iPhonu X zase tolik netouží a podle uniklých zpráv se očekává, že Apple vyrobí zhruba 20 milionů kusů. Přitom původní plán zněl 40 milionů kusů.

Kde je chyba? Zákazníci údajně raději sáhnou po levnějším iPhonu 8 Plus, který se mimochodem prodává lépe, než se čekalo. Menší zájem, než byla očekávání, panuje i na čínském trhu. Akcie Applu mezitím reagovaly tím, že poklesly o jedno procento.

Apple iPhone X

Rozměry143,6 × 70,9 × 7,7 mm, 174 g
DisplejPOLED, 5,8" (2 436 × 1 125 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A11,
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 64 GB / 256 GBne
Akumulátor2 716 mAh, doba nabíjení: 2:39 hodin

Zdroj: pocketnow.com

Diskuze ke článku
petr
do nedávna se tvrdilo, že je takový zájem, že nestačí vyrábět :)
Lukáš
Však také kromě faceid, které ne každý chce, nic nového nepřinesl, završeno nesmyslnou cenou. Konkurence je neúprosná a oproti ní to má desítka velice těžké. Telefon pro opravdové fandy, kteří neřeší poměr cena/výbava. Ten je tu asi rekordně nejnižší ze všech telefonů na trhu.
Newek23
Je to skvělý telefon. Ovládání jen gesty je vyloženě návykové, FaceID funguje výborně (zvlášť jej člověk ocení teď v zimě, kdy nemusí sundávat neustále rukavice. Problém je pouze jeden a to asi největší... cena. Osobně jsem rád, že se telefon neprodává tak jak apple chtěl, protože mu tím spousta lidí dala najevo, že takhle drahý telefon prostě nechtějí.
Petr
Tak hlavně že ve většině zemí jde o nejvíce prodávaný telefon - respektive je vždy minimálně mezi 3 nejvíce prodávanými.

Snížení výroby má jiný význam. Apple se rozhodl že cenu iPhone X nebude snižovat a telefon tak při představení letošních telefonů zcela zmizí z nabídky - ti kteří tedy čekají na koupi iPhone X za 20 ve výprodeji se tedy nedočkají.

Jsem za to rád jelikož cena nepůjde u použitého tolik dolu.

No a proto logicky omezuje množství na polovinu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze