Podpora se blíží ke konci. iPhony 6s (Plus) a SE již zřejmě neobdrží iOS 15

2
Podpora se blíží ke konci. iPhony 6s (Plus) a SE již zřejmě neobdrží iOS 15
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Podpora by u daných modelů skončila po zhruba 5 letech
  • Nejstaršími telefony s iOS 15 by se tak staly iPhony 7

Ve světě mobilních telefonů je Apple znám svou dlouhou softwarovou podporou, která je minimálně několikaletá. Nic ale netrvá věčně a dle 9to5mac.com by již v příštím roce mělo po delší době dojít k vyřazení nejstarších iPhonů ze seznamu podpory. Možná již tušíte, že půjde o iPhone 6s, iPhone 6s Plus a také iPhone SE 1. generace. Pokud by se informace potvrdily, nedostal by zmíněný trojlístek systém iOS 15, který by měl k uživatelům dorazit v příštím roce.

Smutnit však bude zřejmě málokdo, a to navzdory tomu, že zmíněné tři iPhony se i dnes mezi lidmi běžně používají. Pokud hovoříme o řadě iPhone 6s, jde o kousky představené v září 2015, tedy před více než pěti lety. Jejich podpora tak ze strany Applu dosáhne na téměř 6 let. Jen o něco málo mladší je první iPhone SE z března 2016. V jeho případě tak Apple udrží podporu minimálně 5 let.

Pro srovnání uveďme, že u Androidu se o tak dlouhé podpoře může nechat všem uživatelům jen zdát. Nejdelší podpoře se těší Pixely od Googlu, které dostávají tři velké aktualizace systému, vždy s novou generací Androidu. Obdobně dobře jsou na tom i lépe vybavené Samsungy, u kterých však výsledná podpora může být i delší než tři roky, pokud započítáme i pravidelné bezpečnostní aktualizace. Vraťme se ale k Applu. Pokud by v roce 2021 došlo k vyřazení nejstarších iPhonů, převzaly by pomyslnou štafetu iPhony 7 a 7 Plus, jakožto nejstarší podporované přístroje.

Diskuze ke článku
Alin Lasicka
Alin Lasicka
Docela hustý na to že první iOS co měli byla možná nějaká osmička.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze