Apple Music má 13 miliónů platících uživatelů, roste ale i Spotify

1

Služby pro poslech streamované hudby jsou dnes velice populární. Nejznámější je patrně Spotify, avšak svůj úspěch slaví také Apple Music, které utěšeně přibývají platící uživatelé.

Apple Music

Apple dnes oznámil své hospodářské výsledky za 2. fiskální čtvrtletí 2016 a po delší době to nebyl vyloženě radostný pohled. Kromě klasických čísel se objevila i informace týkající se streamovací služby Apple Music, kterou Apple spustil v loňském roce. Aktuálně se Apple chlubí již 13 milióny platícími zákazníky, což je opět nárůst oproti posledním známým číslům. Například zkraje ledna šlo o 10 miliónů zákazníků a za poslední čtvrtletí se ke službě připojily 3 milióny uživatelů.

TIP! Recenze Apple iPhone SE – Malý unikát

Apple Music

Největším soupeřem pro Apple Music je bezpochyby známější a mnohem déle fungující Spotify. I to se může těšit z růstu a poslední čísla platná k březnu 2016 hovoří o 30 miliónech platících uživatelů. Připomeňme, že loni v létě mělo Spotify o třetinu platících uživatelů méně. Sluší se také zmínit, že celkový počet uživatelů je mnohem vyšší, neboť Spotify nabízí i možnost poslechu zdarma s přítomností občasných reklam mezi jednotlivými skladbami.

Stáhnout Apple Music

Google Play (zdarma)

Stáhnout Spotify

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: imore.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Uza
Apple music je super aj na androide ...zda sa mi dokonca lepsi ako spotify...krajsi prehladnejsi a kvalitnejsi zvuk a mam 3 mesiace zdarma aj download co je super....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze