Apple Music dohání Spotify, má už 10 miliónů předplatitelů

28

Apple může být na svou streamovací službu Apple Music patřičně pyšný. Pouhý půl rok totiž stačil, aby nalákala 10 milionů předplatitelů z celého světa. Za zmínku stojí, že Apple Musíc začíná pomalu dohánět známější a konkurenční službu Spotify.

Apple Music

Služba Apple Music byla slavnostně spuštěna 30. června 2015, tedy zhruba před půl rokem. U nás jste si záhy mohli přečíst dojmy z fungování a ostatně službu sami vyzkoušet, neboť Apple připravil tříměsíční zkušební období pro každého zdarma. V říjnu loňského roku pak bylo oznámeno, že se Apple Music může chlubit 6,5 miliony platících uživatelů. O měsíc později Apple vydal také aplikaci pro Android a zdá se, že i tento krok vedl k rozšíření mezi uživateli.

Apple Music

Nyní máme k dispozici aktuální čísla dle Financial Times a ta hovoří, že služba Apple Music již překonala hranici 10 milionů platících uživatelů. Konkurenční Spotify se s čísly pochlubilo naposledy loni v červnu. Službu využívalo 20 milionů platících uživatelů a celkově se Spotify chlubí 75 miliony aktivních uživatelů. Za zmínku stojí i fakt, že dosažení hranice 10 milionů platících uživatelů Spotify zabralo 6 let. na druhou stranu v počátcích Spotify byla poněkud odlišná doba a streamovací služby byly v plenkách.

Stáhnout Apple Music

Google Play (zdarma)

Zdroje: ft.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Michal
Apple Music mám a nelituji - to pohodlí, pěkně připravená alba a playlisty, kvalita, to za těch pár drobných stojí.
O Vánocích THE BEATLES ;)

Jardo - NORMÁLNÍ JE NEKRÁST.
jarda
Na co platit. Ja stahuji hudbu z ruskych stranek, tam je vsechno. Ted se rustina hodi. :-)
erda
pro mě má prostě větší uživatelský komfort spotofy. můžu ovládat zařízení, které právě hraje z jiného a playlisty jsou daleko lepší než na AM. do budoucna je ale výhoda v provázanosti se systémem - takže asi taky přejdu. ale upřímně se toho trochu děsím
Filip
Já používal AM na iPhonu 6 ve tříměsíční zkušebce a ta aplikace se chovala spíš jako beta. Evidentně vydali nehotovou verzi a použili masu uživatelů k testování, což bych od Applu nečekal. Betu na Androidu ani nehodnotím, na tom je třeba udělat ještě hodně práce, aby byla vůbec použitelná.

Teď používám Spotify na Android a musím říct, že je mnohem lepší, plynulejší a odladěnější, plus umí streamovat hudbu na různá zařízení (PC, MAC, PS4, Smart TV...).

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze