Apple míří ke hvězdám. Mohly by iPhony během pěti let komunikovat přes satelit?

13
Apple míří ke hvězdám. Mohly by iPhony během pěti let komunikovat přes satelit?
  • Apple se podle informací agentury Bloomberg začal zajímat o satelity již v roce 2017
  • Během pěti let bychom se měli dočkat prvních výsledků

Agentura Bloomberg přichází se zajímavou informací, podle níž by Apple během následujících pěti let rád komunikoval s iPhony skrze vesmírné satelity.

V cupertinské společnosti je v současnosti údajně sháňka nejen po leteckých inženýrech, ale také odbornících na hardware a software, kteří mají zkušenosti s podobnými (vesmírnými) projekty. O plánech Applu informoval Bloomberg poprvé již v roce 2017, kdy Apple konzultoval s Boeingem možnosti použití satelitu, který by mohl například rozšířit internet do rozvojových oblastí.

Podle dostupných informací Apple v současnosti zajímá hlavně technologie vesmírného satelitního přenosu jako taková, zatím však není známo, jak přesně by měly být satelity využity. Dostupné zdroje přitom uvádí, že bychom se měli dočkat prvních výsledků již během následujících pěti let a sám Tim Cook údajně považuje „satelity“ za jednu z priorit Applu.

Možná se tak za pár let dočkáme toho, že Apple již nebude přenášet informace (alespoň mezi uživateli Apple produktů) po internetu, ale využije k tomu síť satelitů. Plány Applu by se pochopitelně mohly týkat i vylepšení Apple Map.

Diskuze ke článku
Misha
Mě by bohatě stačilo kdyby iphony fungovaly tak jako dřív. Malou útěchou mi je, že nic horšího, než aktuální třináctka snad už být nemůže.
Konec šmejdů?
Náhodou představa že by člověk místo šmejdských operátorů platil Applu za volání a data a bylo to součástí telefonu by bylo super..
Miki
Satelitné telefóny tu boli dávno pred iPhonom. A veľmi sa neujali. Takže je otázka, čo tým sledujú. Hoci, v Apple sú majstri na predaj cudzích nápadov.
Tomas Holec
Tomas Holec
Ať mi dá radši Tim jeho jednodenní plat a já pro něj udělám za den v ČR eshop na Shoptetu, když to ti jeho vesmírní inženýři nezvládli! Nabídka platí i pro Gůgl! ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze