Apple iPhone 8GB zlevňuje až na 8 tisíc a má sourozence

2

Apple oznámil novou cenu, za kterou bude prodávat vyšší verzi iPhonu s vestavěnou pamětí 8 GB. Naproti tomu stahuje z prodeje verzi 4 GB, o kterou již není zájem. Uvidíme, jak se tento tah vyplatí či nikoliv.

Na včerejší tiskové konferenci byly představeny jak nové verze přehrávačů iPod, tak nová cena fenoménu jménem Apple iPhone pro americký trh. Původní cena za 8GB verzi činila 599 USD (12 200 Kč), avšak nyní je jisté, že bude daleko více příznivější a pořídit si jej nebude takový problém. Nová cena 399 USD (8 100 Kč) za 8GB variantu je již o poznání zajímavější a může ještě více zamíchat kartami na mobilním trhu. Prodeje splnily očekávání a již během prázdninových měsíců si na sebe iPhone vydělal. Apple tak nyní může přikročit k zlevňování. Uvidíme, jakou cenovou strategii zvolí pro Evropu.

Apple iPhonu

Apple iPhonu

Na včerejší tiskové konferenci představil Steve Jobs také zcela nového zástupce řady hudebních přehrávačů iPod. Jmenuje se iPod Touch a jedná se v podstatě o iPhone bez telefonních funkcí. Vypadá naprosto stejně, je však tenčí a chybí mu stříbrný rám. Výbava i prostředí je shodné s iPhonem. Nechybí tak Wi-Fi, pohybový senzor, velký multi-dotykový displej. V prodeji budou verze s 8GB a 16GB pamětí, přičemž dražší model vyjde na 399 USD.


Nový iPod Touch

TIP: přečtěte si článek o vyzkoušení iPhonu u nás v redakci.

zdroj: www.slashgear.com

Diskuze ke článku
JohnyAsbest
jenže to neznáte české dovozce, distributory a prodejce. Nedávno jsem se hádal se zástupcem české Nokie, že prodávají Lunu v jejich obchodě v Praze na Floře za 22 talířů, když i v Německu ji lze pořídit - bez jakékoli další služby či smlouvy - kolem 17-18 talířů. Takže čeští prodejci tomu nasadí korunu a pod 10 talířů s iPhonem nepůjdou. Oni určitě nasadí nesmyslnou první cenu a za 2-3 měsíce - co to bude neprodejné - půjdou rapidně dolů. Tak to bylo i s N95, či LG Shine, či s SE K810i, nejradikálněji asi u SE W880i.
Jindřich Srb
Jindřich Srb
Ano souhlasím, ale my pouze uvádíme to, co Apple iPhone zveřejnil. Výslednou cenu bohužel neovlivníme. W880i u jednoho operátora je jasný důkaz,jak moc se lidi obírají o peníze. Viz Slevy u operátorů září 2007

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze