Apple iPhone 5s a 5c v Česku a na Slovensku od 25. října

14

Dvě očekávané novinky Apple iPhone 5s a 5c se již 25. října dostanou na český a slovenský trh, a to v rámci druhé vlny prodeje. Dnes to Apple potvrdil ve své oficiální tiskové zprávě. Třetí vlna pak proběhne už 1. listopadu, kdy se obě zařízení dostanou do dalších zemí, mezi které patří třeba Indie nebo Mexiko.

Apple dnes oznámil, že další vlna prodejů nových iPhonů bude v pátek 25. října a zahrne další země, mezi které patří i Česká republika a Slovensko. Mezi další země budou patřit i Itálie, Rusko nebo Španělsko. Od prvního listopadu se pak budou smartphony Apple iPhone 5s a 5c prodávat i v Indii, Mexiku a dalších zemích.

Oba iPhony mají od základu nainstalovaný nejnovější verzi systému iOS, tedy iOS 7. Recenzi na tento systém si můžete přečíst v našem článku. Oba smartphony jsme si také sami osahali a naše první dojmy najdete zde. Připomeňme, že iPhone 5s přijde ve třech barevných variantách a úplnou novinkou je zlatá verze. Dále si můžete zařízení pořídit v tmavě šedé nebo bílé variantě. Zásadní novinkou je čtečka otisků prstů, která slouží pro bezpečnější odemykání nebo pro nákup v obchodě (třeba aplikací). Zároveň nabízí vylepšený fotoaparát, dvojitý led blesk nebo rychlejší procesor. iPhone 5c se výbavou rovná starší páté verzi a nabízí hlavně plastový kryt a několik barevných variant.

Diskuze ke článku
Michal
Už jsem myslel, že se nedočkám, konečně :)
petr
nechapu jak si nekdo muze koupit takovej drahej kram
Martin
Už ho mám :-P A neradujte se...stejně bude jen pár kousků pro ty co si stoupnou do fronty :))
R
včera som videl 5C v letáku jedného nemenovaného elektro obchodu za cenu 700€.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze