Apple iPhone 3G: další zásilka do Evropy až v říjnu?

1

Apple iPhone 3G se prodává daleko lépe, než jeho předchůdce. Zatímco první verze iPhone potřebovala k překonání 1 milionu prodaných kusů přes 70 dní, současné verzi stačily pouhé tři dny.

Apple iPhone 3G se totiž stává výrazně nedostatkovým zbožím. V USA se na přístroj vedou u operátora AT&T pořadníky a zákazníci po platbě čekají 10 až 20 dní, než si svůj mohou vyzvednout.


Apple iPhone 3G - oficiální fotografie

V Evropě je ale situace údajně o něco vážnější. Píší o tom alespoň některé německé deníky, které informaci získaly od manažera Applu. Dle neoficiálních zákulisních informací by měla nová dodávka telefonů do Evropy dorazit až za tři měsíce, tedy v říjnu. To by mohlo ohrozit prodeje zejména v zemích, kde se iPhone 3G nedávno začal prodávat. Například ve Švýcarsku hlásí již nyní nedostatek telefonů na většině prodejen.


Apple iPhone 3G - oficiální fotografie

Bude zajímavé sledovat, jak se situace vyvine a zda se potvrdí zákulisní informace o říjnové dodávce telefonů do Evropy. Nejen fanoušci Applu však doufají v dřívější zásilku, která by doplnila rychle ubývající zásoby nového jablečného telefonu.

zdroj: mobilewhack.com