Apple iOS 5 prolomen pár hodin po vydání

2

Myslíte si, že softwaroví inženýři Applu důkladně zapracovali na co nejlepší ochraně iOS 5? Vypadá to že ne. Nová verze tohoto mobilního OS byla prolomena jen pár hodin po vydání.

Vypadá to, že každou novou verzi iOS je stále snazší a snažší prolomit, než verzi předchozí. Sotva byla uvolněna verze iOS 5, tak už skupina Dev-Team oznámila, že se jim podařilo tuto verzi prolomit (tzv. jailbreaknout). Je to zatím nejrychlejší jailbreak, který byl na iOS proveden, pro Apple to tedy není nic lichotivého. Dalo by se očekávat, že mimo spousty novinek zapracuje i na lepším zabezpečení, ale to se evidentně nestalo.

Jailbreak je to ale zatím jen dočasný (tzv. tethered), musíte ho znova provést po každém vypnutí a zapnutí iPhone, a to tak, že iPhone propojíte s PC a nabootujete přes software Redsn0w, který je aktuálně dostupný ve verzi 0.9.9b5. Není to tedy nic pro běžného uživatele, je ale patrně jen otázka času, kdy objeví snazší untethered varianta, u které není nutné nepohodlné bootování skrze PC.

Jaký máte názor na jailbreak vy? Pokud máte iPhone, máte ho jailbreaknutý?

Zdroje: knowyourmobile.com

Diskuze ke článku
Radim
Jailbroken iPhone nemám, ale kdysi jsem to vyzkoušel. Je to dobré pro lidi, co se v tom chcou hrabat a telefon tunit. Osobně mi přijde, že tam Apple nechává zadní vrátka záměrmě, aby si geekové taky koupili iPhone.

Nic pro mě, pro mě je telefon stejné zařízení jako TV nebo Blu-ray. Zapnu, jednou nastavím a používám.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze