Apple dodal 60 miliónů iPhonů X. Nejlépe se mu daří v Číně a USA

7
Apple dodal 60 miliónů iPhonů X. Nejlépe se mu daří v Číně a USA
  • iPhone X není tak úspěšný jako například iPhone 6
  • Co se zisků týče, vede díky své vyšší ceně
  • Nejlépe se mu daří v Číně, USA a Japonsku

Dnes večer se představí nové iPhony, a je tak ideální čas se podívat, jak se daří tomu doposud ještě nejlepšímu. Za 10 měsíců Apple dodal 60 miliónů iPhonů X. Pro srovnání uveďme, že stejnou metu se staršímu iPhonu 6 podařilo pokořit už za 6 měsíců. Za 10 měsíců se dodávky vyšplhaly na 90 miliónů.

Apple iPhone X

Apple to však nemusí nijak zásadně mrzet. Díky vysoké ceně iPhonu X se výnosy rovnají iPhonu 6 a dosáhly na přibližně 62 miliard dolarů.

Zajímavá statistika se týká také jednotlivých zemí. Nejlépe se iPhonu X daří v USA, následuje Čína, Japonsko, Velká Británie a první pětku uzavírá Německo. Například obrovský indický trh se na prodejích iPhonu X podílí jen 1 %.

Apple iPhone X

Rozměry143,6 × 70,9 × 7,7 mm, 174 g
DisplejPOLED, 5,8" (2 436 × 1 125 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A11,
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 64 GB / 256 GBne
Akumulátor2 716 mAh, doba nabíjení: 2:39 hodin
Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Stejně je to hezké, jak Apple otočil. Vždycky udával počty aktivovaných zařízení, ale poslední čtyři roky už jen taky počty dodaných, jako ostatní. Pak zůstává otázkou, kolik z těch X je doopravdy v oběhu a kolik jen dodali do sítě, aby prodejci zůstali předzásobeni poté, co bude ukončena jeho výroba. Vzhledem k tomu, že několikrát snižovali objem výroby, to mohou být dost rozdílná čísla.
HeXXX
Ta komunistická Čína nám nějak nekrachuje... Kde je chyba?
Cupertino
Vážení, čísla jsou to nádherné a teď se společně přípravme na největší svátek v roku a užijme si dvě hodiny famózní podívané.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze