Apple chce, aby iPhony hlídaly domácí mazlíčky

2
Apple chce, aby iPhony hlídaly domácí mazlíčky
Fotografie: Ross Sokolovski, unsplash.com
  • Firma uvolňuje funkce, které umožní identifikovat zvíře a pak ho sledovat pomocí motorizovaného stojánku
  • Tvůrcům takového řešení tak velmi usnadní práci
  • Apple má s iPhony odloženými v docku i další plány

Nechávat psy nebo kočky zavřené v bytě o samotě je mnohdy nevyhnutelné. Spoustu majitelů chlupatých mazlíčků však potěší, pokud je mohou alespoň na dálku sledovat, čímž také mohou včas reagovat na případné problémy. Pro takové účely se obvykle hodí nějaké bezpečnostní kamery, případně můžete experimentovat s vysloužilým telefonem nebo tabletem. Apple však na své stránce pro vývojáře ukázal framework, který sledování posune na vyšší úroveň. Ke sledování použijete nejen telefon, ale také motorizovaný stojánek, který bude umět sledovat zvíře při pohybu po místnosti.

DockKit

Framework se jmenuje DockKit a slouží k ovládání motorizovaného stojanu, na kterém je připevněný iPhone. Vývojáři mohou sáhnout po Animal Body Pose API (aplikační programovací rozhraní), které je schopné identifikovat a sledovat zvířata pomocí fotoaparátu telefonu. Dokáže také identifikovat pózu zvířete, včetně toho, zda sedí, stojí nebo žebrá o jídlo. Výsledkem je tak schopnost sledovat zvíře v 360° zorném poli a automaticky identifikovat nejrůznější situace.

Ve své podstatě se nejedná o nic nového, podobná řešení už existují, jen tvorba obslužných aplikací byla kvůli omezením iOS náročnější, než to bude s těmito nástroji. Podle dalších dokumentů se zdá, že Apple toho plánuje se „zadokovanými“ iPhony mnohem více. V plánu je také zcela nová funkce StandBy, která telefon v držáku promění na chytrý displej.

Diskuze ke článku
Tomáš Jedno
Tomáš Jedno
Upřímně se divim, že Apple ještě nevyrábí chytrý obojky. Když jsou lidi tak posedlý měřením kroků, tepovky, kyslíku, neví jestli se dobře vyspali, dokud jim to neřekne aplikace, tak proč to nemít u mazlíčků.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Jistě lidé mají navíc pár iPhonu aby si to mohli dát jako kameru v bytě nebo v domě 😂.. není nic jednoduššího než použít klasické kamery např. Od Tesly ta je 360° a kvalitní také.. A cenově levnější než iPhony

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze