Apple bude nově odebírat OLED panely od BOE. Co to znamená pro Samsung?

19
Apple bude nově odebírat OLED panely od BOE. Co to znamená pro Samsung?
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Panely BOE mají být stejně kvalitní, avšak cenově dostupnější
  • BOE již dodává LCD panely do iPadů a MacBooků
  • Společnost stojí například i za ohebným displejem pro Huawei Mate X

Podle informací rprna.com se přidá k dodavatelům OLED panelů určených pro další generaci iPhonů také BOE, jehož první AMOLED displej jsme mohli spatřit u loňského Huawei Mate 20 Pro. Ve srovnání s alternativou od Samsungu mají být přitom BOE panely cenově dostupnější, avšak stejně kvalitní.

Podle analytiků z Jižní Koreje bude BOE v roce 2021 dodávat 45 milionů OLED panelů pro iPhony. To však neznamená, že by měl Samsung ztratit výsadní postavení. Na základě predikcí jej ovšem čeká snížení poptávky z 230 milionů na 150 milionů panelů. Ohrozit může BOE Samsung spíše v budoucnosti. Pro úplnost uveďme, že BOE je v současnosti dodavatelem většiny LCD obrazovek pro iPady i MacBooky a zároveň stojí za ohebným displejem u Huawei Mate X.

Diskuze ke článku
Tomáš
A budou také zelené? Vsadím se, že všude na světě budou od Samsungu, pouze ČR, Polsko atd. bude od BOE, samozřejmě cena nejvyšší, jsme přece země "třetího" světa...
ABC
Apple bude nově odebírat OLED panely od BOE. Co to znamená pro Samsung? Pro Samsung to znamená že bude mít v mobilech nejlepší OLED panely na světě.
htcjirka
htcjirka
Ted zacnou uzivatelum jablicek teprve starosti.. :D
Dev
Pro Samsung to znamená, že bude jediný na trhu, který bude používat nejkvalitnější displeje. Iphone si to také chvíli užil, ale asi je třeba šetřit, tak se jde o level níž. Nakonec ty pro modely stejně kupuje málokdo, takže tu kvalitu stejně neměl kdo ocenit. Jablečňáci raději ips a rastr jako na struhadle.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze