Aplikace SideSqueeze odemkne mačkání boků pro Galaxy S8, Note8 a další

10
Aplikace SideSqueeze odemkne mačkání boků pro Galaxy S8, Note8 a další
  • Aplikace by měla funkci zpřístupnit pro všechny voděodolné telefony s barometrem
  • Využívá k detekci zmáčknutí barometrického senzoru, jenž monitoruje tlak působící na zařízení
  • SideSqueeze je ke stažení zcela zdarma, přičemž její fungování je prozatím ověřeno pouze na telefonech Samsung Galaxy S8+ a Note8

Výrobci telefonů se snaží přicházet neustále s novými funkcemi a prvky, které jejich telefony odliší od ostatních. Podobně tomu je třeba i s mačkáním boků u telefonů HTC, které není nijak závratně praktické či nepostradatelné, ale slouží spíše jako zajímavost. Tuto funkci názvem Edge Sense si od HTC zapůjčil loni také Google pro svůj Pixel 2 a Pixel 2 XL, kde slouží pro aktivaci Google Asistenta, ale žádný jiný výrobce zatím nic podobného nenabízí.

Nyní se ovšem zdá, že by se nakonec mohli dočkat mačkání boků i uživatelé jiných značek telefonů s Androidem, a to dokonce jen díky pouhé aplikaci. Před příchodem HTC U11 se dlouze spekulovalo, jak bude mačkání boků vůbec fungovat. Někteří vsadili správně na hardwarové tlakové senzory podél rámu uvnitř telefonu. Jiní se domnívali, že půjde jen o dvě tlačítka na bocích zařízení, která se musí zmáčknout najednou. A pak zde byli tací, kteří spekulovali, že telefon bude registrovat stisk pomocí barometrického senzoru tlaku.

Právě toho posledního nápadu se chytl vývojář aplikace SideSqueeze. Voděodolné zařízení s barometrem na palubě může totiž ve skutečnosti rozpoznat, zda působí třeba na displej či záda telefonu. Tuto funkci prezentovalo kdysi Sony už u prvních voděodolných Xperií, které měly ovšem s voděodolností četné problémy. Aplikace SideSqueeze by měla přesně této vlastnosti telefonů využívat a zpřístupnit její pomocí mačkání boků pro každý voděodolný telefon s barometrem, kterých pravda moc není. Sám tvůrce testoval aplikaci pouze na telefonech Samsung Galaxy S8+ a Note8, kde funguje sice pomaleji než u HTC či Pixelů, ale přeci jen funguje.

Stáhnout SideSqueeze

Google Play (zdarma)

Zdroj: xda-developers.com

Diskuze ke článku
Absolut NoFak
Jsem zvědavý, za jak dlouho nějaký uživatel nervózní z lagování bude drtit boky tak silně, až promáčkne rám, poškodí baterii a způsobí výbuch.
Libor
Vyzkouseno, funguje, ale moc nevim na co to pouzit, tak sem to zas smazal :D
civ
"Podobně tomu je třeba i s mačkáním boků u telefonů HTC, které není nijak závratně praktické či nepostradatelné, ale slouží spíše jako zajímavost."

Nevím, proč tady píšete takové bláboly. Ta funkce je přímo výborná a velmi praktická.
Ke každé aplikaci si můžete přiřadit funkce, které se mají provést při stlačení.
Namátkou vypíchnu ty nejvíce praktické...

Stisknutí u vypnutého telefonu zapne fotoaparát a další stisk pořídí fotku. A můžete mít třeba palčáky nebo ruce od oleje. Stisknutím lze přijmout hovor, nemusíte vůbec čučet na obrazovku. Nebo típnout budík, aniž byste hledali tlačítko nebo ťukali do displeje.

A mnoho a mnoho dalšího.
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
A k čemu to je? Na co to použít?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze