Oprava Galaxy S9(+) je stejně náročná jako u Notu8 a S8. Doma to raději nezkoušejte

9
Oprava Galaxy S9(+) je stejně náročná jako u Notu8 a S8. Doma to raději nezkoušejte
  • Novinky od Samsungu se na tuzemském trhu oficiálně ještě ani neprodávají, iFixit je však už rozebral
  • Galaxy S9(+) získalo hodnocení 4/10, což určuje vysoký stupeň obtížnosti
  • Majitele S8 a Note8 může těšit, že oprava telefonu bude stejně náročná, pokud jste tedy opravu těchto modelů zvládli, poradíte si u S9(+)

O Samsungu Galaxy S9 a S9+ už jste si mohli přečíst u nás mnoho – kompletní dojmy a došlo i na test kvality fotoaparátu, který jsme navíc srovnali i s konkurencí. Pokud jste majitelé Galaxy S8(+) a přemýšleli jste, v čem všem je novinka vlastně lepší, určitě vám pomohl náš nedávný článek. Připravujeme samozřejmě i podrobnou recenzi, na kterou se můžete těšit již tento týden.

Zpět ale k rozborce. iFixit novinky rozebral a rozhodl se pro udělení skóre 4/10, přičemž 10 značí nejjednodušší opravdu. Výměna některých komponent je ze strany Samsungu ulehčena tím, že mnoho dílů je modulárních, což platilo i pro původní generaci. Tím však výčet pozitiv končí. Například výměnu baterie ztěžuje opravdu pevné lepidlo, které drží baterii k vnitřku telefonu jako přibité. Sílu lepidla poznáte už při snaze sejmout skleněný kryt, při neopatrném jednání nebo v případě, že lepidlo zcela nepovolí, riskujete, že při snaze o sejmutí sklo praskne a oprava se nehezky prodraží.

Rozborka Galaxy S9+

Pokud vám praskne sklo displeje, ale panel samotný bude dále fungovat, možná vás napadne vyměnit pouze samotné sklo. Bohužel je ale vzhledem k zakřivení displeje téměř nemožné sklo od displeje oddělit a displej nepoškodit.

Ať už by se s vaším novým „miláčkem“ stalo cokoli, nelze než doporučit návštěvu autorizovaného střediska. Oprava sice bude dražší než doma, můžete si však být jistí, že vyměněné komponenty budou ve stejné kvalitě a navíc neriskujete ztrátu záruky. V diskuzi pod článkem se můžete pochlubit, jakou nejdražší opravu jste za svůj telefon museli uhradit.

Samsung Galaxy S9+ 64 GB

Rozměry158,1 × 73,8 × 8,5 mm, 189 g
DisplejSuper AMOLED, 6,2" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorExynos 9 Octa (9810), 4×2,7 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 500 mAh, doba nabíjení: 1:39 hodin

Zdroj: ifixit.com, ifixit.com

Diskuze ke článku
,
Ziadnu kupim si telefon z bazosu a tieto spehovacky nepotrebujem co sa neda vymenit ani bateria :D
R.D.
Nejdražší věc kterou jsem musel kdy měnit tak byl displeje u Huawei p8 Lite a stála 690 Kč.
Vladimir Dolezal
Vladimir Dolezal
Kupuji mobil do 5000 tisíc s velkou kapacitou baterie a na focení mám zrcadlovku Nikon D7100 a objektiv 16-85 a ne foto šmejd za 26000 který za 3-4 roky vyhodím.
Mara Studna
Mara Studna
Už je prostě jiná doba.Dnešní elektronika je v podstatě nerozebiratelná,opravy se provádějí výměnným způsobem.To už nejsou ty časy,kdy člověk pomocí osciloskopu,tonového generátoru a voltmetru si doma,pokud tom rozuměl.opravil magnetofon,televizi apod.To ještě existovaly schemata zapojení.Pamatuju si,jak můj táta a jeho známý koupili cívkový magnetofon Tesla B 70-Mono a protože tomu rozumněli a byli to fandové do elektroniky,tak ho kompletně celý přestavěli na stereo.Sice ještě stále Vychází časopis Amatérské Radio a ještě dnes je možno doma konstruovat spoustu zařízení a vychytávek,ale to už jen taková vzpomínka na časy kdy zkušený radioamatér mohl i spoustu zařízení z fabriky opravovat v domácích podmínkách

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze