Android Key Lime Pie o sobě dává opět vědět, představení se blíží

11

Google intenzivně pracuje na nové verzi Androidu 5.0, který nese kódové označení Key Lime Pie. Existence jeho testovací verze, která běží na referenčním smartphonu Nexus 4 a tabletu Nexus 7, nyní potvrdil záznam na stránce Chromium bug tracker, kde sami uživatelé hlásí chyby v projektu Chromium.

Projekt Chromium je spolehlivým zdrojem, kde se často objevují zmínky o nejnovějších verzích Androidu, které používají jeho členové. To je i případ hlášení chyby 267659, ve které uživatel hlásí problém s funkcí Cloud Print a přikládá výpis ze svých zařízení. Z něj můžeme vyčíst, že jeho Nexus 4 a Nexus 7 shodně běží na buildu Androidu označeném jako KRS36B.

Právě to "K" na začátku je klíčové, protože by mohlo, pokud Google nezměnil způsob, jakým pojmenovává jednotlivé verze Androidu, označovat příští verzi Androidu Key Lime Pie. Všechny předchozí buildy Androidu Jelly Bean totiž měli na začátku písmeno "J". Například zatím poslední verze Androidu 4.3 Jelly Bean nese označení JWR66V.

Tip: Android 5.0 Key Lime Pie dorazí zřejmě nakonec až v říjnu

Na to, zda tomu tak skutečně je, a co přinese nová verze Androidu, si budeme muset ještě počkat. Spekulace naznačují, že Google představí novou verzi Androidu letos na podzim kolem 15. října na akci, kde by měl představit nový Nexus 10, nový Nexus 4 nebo jiný smartphone z řady Nexus a možná i chytré hodinky.

Zdroje: droid-life.com, ausdroid.net, code.google.com

Diskuze ke článku
kleinak
To je vážně k smíchu,nevadí mi android,ale takhle časté aktualizace systému,které toho moc na víc nenabízejí,je vážně k smíchu.Za pár let tady bude Android 50 a co se změní? Pár ploch a pár blbostí,které stejně nepotřebujete.
Nevím co nabídne 5ka,ale určitě žádnou senzaci.A potom se dočtete,že váš ro starý telefon to nepodporuje a to je proste opruz.Třeba pětka bude podporovat rozlišení 4K a 10 jader. Opravdu k smíchu.
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Dúfam, že nová verzia prinesie aj poriadnu dávku optimalizácie, aby aj "nižšie Androidy" boli použiteľné ...
BoroSK
dufam ze uz zmenia vzhlad. Mohli by prist uz aj v tomto smere na nieco nove

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze