Kdo vyrobí další Nexus? Podle všeho Huawei

23

Řada telefonů Nexus od Googlu byla mezi uživateli populární díky skloubení dobrého výkonu a ceny, přičemž hlavním tahákem byl čistý operační systém Android a zaručené aktualizace. Poslední počin pod taktovkou Motoroly však naopak příliš radosti neudělal. Google tak navázal spojení s výrobcem Huawei, který má mít nový Nexus na svědomí.

Nexusy patřily v posledních letech beze sporu k vyhledávaným telefonům, které za dobrou cenu nabídly odladěný systém a celkově potěšující parametry. Karta se však poněkud obrátila s příchodem Nexusu 6, který disponoval opravdu velkým, 6palcovým displejem, což rozhodně není pro každého. Navíc jeho cena startovala opravdu vysoko, což mu i přes výborné specifikace úspěch nezaručilo.

Google Nexus 6 už není zařízení „pro každého“

Google se tak jistě snaží napravit svou reputaci dalším modelem. Nyní unikají první informace, ze všeho nejdůležitější je však název společnosti, která jej vyrobí. Motorolu má totiž nahradit Huawei, čímž by se stal prvním čínským výrobcem, kterého si Google pro svůj Nexus vybral, pokud tedy nebereme v potaz to, že mobilní divize Motoroly patří čínskému Lenovu. Kromě této zprávy jsme se dočkali také odhalení pár aspektů výbavy.

Nový Nexus bude nejspíš pod taktovkou Huawei

Nový Nexus by měl disponovat menším, 5,7palcovým OLED displejem s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů. Pod kapotou bychom měli najít osmijádrový Snapdragon 810.

Zatím se jedná pouze o první úniky, je tedy stále možné, že se můžou případná rozhodnutí ještě změnit. Prozatím můžeme jen hádat, o nových informacích vás však budeme informovat.

Zdroje: gsmarena.com, mobipicker.com

Diskuze ke článku
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
Pokud to opravdu bude huawei tak by i cena mohla bejt celkem příjemná
Martin P.
Tak co si budeme říkat Hujáhej není nijak v očích zákazníků zvučná kvalitní firma. Ale Google dělá výběrové řízení a né anketu u zákazníků. A stím jak třeba Samsungu a jiným výrobců Google vadí, nedivil bych se, že do konkuzzu hlásili i jiní výrobci kteří by jinak neobstály.
Rozhodně na Nexus může zapomenout Xiaomi , 0nePlusOne či takové Meizu tím vykřikováním o Androidu bez Google si akorát zavřeli dveře. Stejně jako Samsung svým marketen a Tizenem.

Co se dá tak pozorovat, tak koncepce Nexus = phablet se moc nelíbý . Google by podle všeho chtěl koncepci x zařízení. Tedy hodinky > telefon > tablet > Chromebook > desktop. Takže se hovoří o dvou Nexusech jeden ve stylu fošny od Lenova ( ex Motorola)tedy v článku zmíněný Huawei. A druhý bude prý LG Nexus 5 druhé edice. LG Nexus5 pěti palec nebyl, i když měl k tomu blízko.


Uvidíme ,ale další telefon podobný Nexusu 6 moc neuspěje.
dave
mam N5 asi rok a fotak mi nepripada slabsi ani trochu, neni to sice uplny delo ale lepsi foceni stejne v zadnem mobilu nehrozi. A nevim jestli bych s nazval slabsi vydrz 5 dnu s androidem 5.1 (bez pareni her).
jan han
Jen ne Huawei... Je to velká garážovka, myslím, že se bude ještě google divit s kým se spojil... Každopádně měl jsem p6 a mate 7 a huawei už nikdy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze