Název příští verze Androidu potvrzen v komiksu na Google+

7

O další "velké" verzi operačního systému Android, které se již několik let tradičně kromě číslic označují i slovními názvy různých sladkostí, se spekuluje již dlouho. Nyní se nejbližší název Androidu, Key Lime Pie, který nás čeká nejspíše u verze s číslovkou 5.0, potvrzuje.

Již od roku 2008, kdy s začal prodávat T-Mobile G1, první telefon s Androidem se tento dnes už nejrozšířenější mobilní operační systém vždy označoval názvem nějaké sladké pochutiny. Během let jsme tak byli svědky například názvů, které v překladu zněly "kobliha" (Donut), "perníček" (Gingerbread) či "želé bonbónky" (Jelly Bean). Právě Jelly Bean je prozatím poslední veřejně známou verzí. Tedy až doposud.

Tip: Otestovali jsme Android 4.2 Jelly Bean: jaké jsou novinky? (video)

Už dlouho se totiž spekuluje o tom, že jedna z dalších verzí Androidu ponese název Key Lime Pie, tedy v překladu "citrónový koláč". Nejdříve se všeobecně očekávalo, že půjde o nedávno uvolněnou verzi Android 4.2. Ta se ale nakonec ukázala jen jako menší, i když příjemná aktualizace. Podtitul Key Lime Pie tedy s největší pravděpodobností ponese verze s číslovkou 5.0. Každopádně až nyní se nám takříkajíc oficiálně potvrdilo samotné slovní označení. Jeden ze zaměstnanců Googlu jménem Manu Cornet totiž na webu publikoval zajímavou malůvku, která celkem úsměvně přirovnává vývoj platformy k vývoji člověka. Oficiálního představení nové verze bychom se měli dočkat na konferenci Google I / O 2013, která se bude konat v průběhu příštího roku.

Zdroje: androidpipe.com, bonkersworld.net

Diskuze ke článku
fero
Podle mě uplně pitomé názvy
Kneblis
Android roste. :-) Místo Key lime měli dát slovíčko Cream. :-)))
peter
Dalsi zabugovanej android :D:D
Flash5BMW
pozdeji se dockame nazvu BigMac pomefrites bo jak se to pise.. :))) a budeme si nosit fastfudy i v telefonech..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze