Android Auto už nebude závislé na autě, přibude integrace Wazu

3

Operační systém Android už dávno nenajdete jen v mobilních telefonech či tabletech. Upravená verze Android Auto se může nacházet také v moderních vozidlech. Právě spjatost s konkrétními modely ji však limitovala. Google se proto rozhodl připravit i klasickou aplikaci pro chytré telefony.

Android Auto

Systém Android Auto ještě zdaleka není běžný a váže se vždy na konkrétní auto a současně také trh. Tato skutečnost však bude brzy minulostí. Google oznámil přípravu nové aplikace Android Auto, kterou si budete moci snadno nainstalovat do vašeho chytrého telefonu. Ten si již jen běžně umístíte do vašeho vozidla a bude smět využívat všech výhod systému Android Auto, jako je přehledné prostředí či hlasové povely. Těmi je možné například vytáčet hovor, napsat zprávu či ovládat hudební přehrávač. Nová aplikace by měla k uživatelům dorazit v horizontu několika nejbližších měsíců.

TIP! Android Auto naživo: Material design a Google Now v autě

Další novinka ohledně systému Android Auto se týká aplikace Waze. Tato sociální síť pro řidiče, kde se snadno dozvíte o všech nástrahách a úskalích na vaší cestě, se stala velmi oblíbenou. Je tedy rozhodně vítaným krokem, že se aplikace do systému Android Auto začlení a uživatelé si budou moci nechat zobrazit i právě tyto mnohdy cenné informace.

Android Auto – první pohled z CES 2015

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Vladimír Březina
Vladimír Březina
Waze vítám, už ho používám skoro výhradně. Nicméně nejdřív by to chtělo trochu poladit uživatele. Od doby, co rozjeli spolupráci s rádiem agrofert, začínají cesty zaplavovat hlášení o výmolech od nablbých uživatelů, co vstávají s úúúúúúúúúúúúúúúúúsměvem. Nevím, jestli dostávají za každou hlášku koblihu, ale začíná to být fakt otrava.
Martin P.
Autům, ale chybí jedno zásadní a to ujednocení zástavby a ovládaní z volantu.

Takže na některé vyráběné vozy máte na výběr 15 různích multimediálních aftermarket systémů , na jiné nemáte ani jeden tovární.

Ohledně náhrady jen telefonem... ...opět jak pošletee informace z vozu do telefonu?
ondras
Jako myšlenka android auto zajímavá, ale člověk vyčerpá FUP nebo je v zahraničí a pak má problém, pokud mu teda nevadí platit roamingová data. Navíc nevím, připadá mi to docela schizofrenní - to máme palubní systém auta, mirror link, android auto/carplay. BFU nemá šanci poznat co je co a jak to efektivně používat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze