Android Auto v češtině. Dočkáme se oficiálního uvedení?

21
Android Auto v češtině. Dočkáme se oficiálního uvedení?
  • Android Auto nejenom rozumí česky, ale jsou přeloženy i texty
  • Aplikace však není stále oficiálně dostupná v Google Play

Aplikaci Android Auto možná neznáte, protože pokud se ji pokusíte vyhledat v obchodě Google Play, nedostanete relevantní odpověď. Google totiž stále nezpřístupnil tuto aplikaci pro náš region. O to více je překvapující, že nyní dostala český překlad.

Mluvíte česky? Ano, ale nemá o tom nikdo vědět.

Jen krátké uvedení, kteří o dané věci slyší poprvé. Pokud spustíte Android Auto na telefonu, dostanete jakýsi „zjednodušený launcher“. V něm jsou texty i ikony větší, aby se telefon v držáku snadněji ovládal. A aby vás zbytečně nerozptyloval, dostanete přístup jen k několika základním funkcím: k navigaci, hudebnímu přehrávači a telefonu. Ještě zajímavější je to v případě, že Android Auto podporuje i váš systém v autě. Po připojení kabelem se totiž Android Auto objeví na velkém displeji v autě a zvuky se budou linout z reproduktorů. Pokud vás zajímá, jak to funguje v praxi, přečtěte si tento článek na fDrive.cz.

Od jeho vydání se hodně změnilo, zejména pak v podpoře češtiny. Plná podpora Asistenta pochopitelně chybí, ale i staré hlasové ovládání Androidu toho zvládne hodně. Verbálně můžete zadávat adresy, diktovat zprávy anebo se Googlu zeptat „Jaká je dopravní situace“. Systém vám dokonce přečte příchozí zprávy. V poslední verzi, kterou na apkmirror.com najdete pod označením 4.4.592344, je dokonce kompletně přeložená do češtiny. Ve vzduchu tak visí otázka, proč Google překládá do češtiny něco, co v Česku není oficiálně dostupné. Doufáme, že jde pouze o opomenutí, které bude v nejbližší době napraveno.

Diskuze ke článku
Jan
Já nevím,ale mě aplikace bez problémů funguje,je v češtině a mám ji v Google Play.
rrr
S tímhle mě google pěkně sere, že není dostupná oficiálně v Čr!!!
Michal Ostrava
Používám už tak minimálně dva roky propojením do systému seat a spokojenost.
Luboš
CZ apka AA je v Samsung S7 funkční - ale nezobrazuje Spotify - jen hudba google play a podcasts. Na druhém telefonu S7 v angl. verzí AA mám i Spotify. 100% funkční Google maps, Waze Zkoušeno s panelem MY16ADA (Honda Civic 10.G.)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze