Android Auto dostává nový design a další vylepšení

16
Android Auto dostává nový design a další vylepšení
Fotografie: google.com
  • Tmavý design lépe využívá širokoúhlé displeje
  • Ovládání se zrychlí a zjednoduší

Google I/O ještě ani nezačalo, ale novinky se představují samy. Jednou z nich bude i výrazné přepracování aplikace, kterou ocení nejvíce řidiči – Android Auto. Tu lze používat jako obvyklou aplikaci na displeji telefonu, který máte v držáku, ale nejvíce její síla vynikne v případě propojení s infotainmentem vozidla, kdy potřebné informace vidíte na středovém panelu.

Video ukazuje nový, tmavý vzhled, který lépe využívá právě širokoúhlé displeje v automobilech. Novinky se týkají i funkcí a všechny směřují ke zjednodušení používání celého systému. Nově se například po připojení telefonu automaticky spustí mapa a hudební přehrávač, takže odpadne pár kliknutí navíc. Jednodušší má být i spouštění aplikací nebo práce s příchozími hovory.

Informace, které přinesl mspoweruser.com vypadají zajímavě, a tak nezbývá než doufat, že při oficiálním odhalení se dočkáme i rozšíření seznamu zemí, kde je Android Auto oficiálně k dispozici.

Diskuze ke článku
Sir.grig
Sice pěkný článek, ale tak trochu k ničemu, když v ČR to není podporováno, nebo se snad něco změnilo a lze oficiálně stahovat a používat v telefonu s lokací na ČR?
Allname
Už se těším na reklamy a lagy v autě. :)
Stringo
1. Oficiální podpora v ČR není jen o tom stažení , ale i o funkčnosti = mám nainstalováno z APKMIRROR, ale bez podpory češtiny je to použití k ničemu, funguje to dobře jen v případě přepnutí telefonu do AJ a mluvení v AJ

2. Nemám strach o zabezpečení, je to oficiální .apk jen uložená na jiný server, po instalaci je stejně proskenována systémem a navíc dnešní bankovnictví je samo o sobě hlídáno - KB má IBM ochranu ve vlastní .apk

3. Jsem zvědavý na podporu bezdrátového spojení, resp. jestli LG jednotka kterou mám v autě bude tohle spojení podporovat. O kompatibilitu v mobilu strach nemám, Android 9 už v novějších telefonech je, ale v autě byť mám v infotainmentu i Wi-Fi si nejsem s funkčností jistý.
Tom
Mám naistalováno a bez problemu mi to v Opelu funguje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze