Android Auto lze nově využívat v libovolném voze

6

Projekt Android Auto odstartoval před dvěma lety, a to s cílem lépe integrovat smartphony do vozů. Do této doby existuje zhruba 200 automobilů, které Android Auto podporují, nově však i toto omezení padá a aplikace Android Auto je dostupná pro všechny modely, a to samozřejmě i v těch bez obrazovky.

Android Auto je nově dostupné pro všechny vozy, není tedy nutné hledat kompatibilní automobil daného výrobce. Google toho docílil jednoduše, veškeré dění se bude odehrávat na displeji mobilního telefonu a nahradí tak obrazovku ve voze. Pro dosažení této změny je nutné vlastnit nejnovější aktualizaci aplikace Android Auto s pořadovým číslem 2.0. U nás aplikaci Android Auto oficiálně stáhnout nelze, vystačit si tedy musíte s .apk balíčkem, který je k dohledání na internetu.

TIP: Srovnávací test: Google Android Auto vs. Apple CarPlay

Android Auto

Tato funkce je dostupná pro Android zařízení s verzí operačního systému 5.0 a vyšší. Google se snažil nasadit přívětivé uživatelské rozhraní, které nijak neruší při jízdě, což se mu povedlo. Využívat můžete rychlé zástupce pro hudbu, komunikaci a samozřejmě také navigaci. To vše pro zajištění bezpečnosti a pohodlnou jízdu.

Nově nezáleží na tom, jestli je váš smartphone propojený s kompatibilním vozem, případně využíváte pouze displej smartphonu, uživatelský zážitek bude shodný. Google aktuálně pracuje také na vylepšení hlasových povelů, které jsou pro zadávání informací v autě velmi důležité. Zajímavou novinkou je také automatické spuštění aplikace v případě, že je telefon s automobilem spárovaný skrze Bluetooth.

Zdroje: blog.googl