Android aplikace týdne: Simple Control

1

Trojice ovládacích tlačítek pod displej patří k Androidu stejně jako ikonický zelený robot. Spoustě lidí vyhovuje čistě softwarová verze těchto tlačítek, ale ne každý telefon je nabízí. Pokud jste jedním z těchto lidí či si jen chcete usnadnit ovládání většího zařízení, máme pro vás dnes aplikaci, která by mohla zaujmout.

Simple Control – Android aplikace týdne

Aplikace se jmenuje Simple Control a umožňuje vám vytvořit softwarová ovládací tlačítka prakticky kdekoli jen chcete, a navíc je lze i bohatě upravovat. Hned první obrazovka nám dovoluje upravovat hlavní parametry tlačítek, a to jak ve vertikálním, tak horizontálním režimu. Můžeme zde upravovat výšku, šířku a pozici tlačítek, přičemž si můžeme vybrat také to, na kterých stranách displeje budou. Tlačítka poté zobrazíte prostým swipenutí z vámi zvolené pozice a stejným gestem v opačném směru je opět skryjete. Pojďme si však povědět o druhé obrazovce, kde máme podrobnější možnosti nastavení.

Simple Control

Nejprve si zde můžeme na obrazovku přidat bublinku pro zobrazení panelu tlačítek, kterou lze dále upravovat. Následně si můžeme určit, co se stane po klepnutí na tlačítka včetně alternativních funkcí pomocí delšího podržení. A úplně vespod se potom nachází další nastavení, jako je například automatické skrytí tlačítek, jejich vibrace, velikost ikon a panelu celkově, nebo si lze zvolit vlastní barvy. Na poslední obrazovce můžeme vidět volbu vzhledu ikon, přičemž tu máme k dispozici jen 4 vzhledy, jelikož k dalším se dostanete až po zaplacení 45 korun.

Simple Control

Sdělením ceny však už naše prohlídka končí. Aplikace je hezky stabilní a spolehlivá, přičemž tlačítka samotná nabízejí jednoduchý design, který snadno zapadne na každé zařízení. Pokud tedy váš telefon nenabízí softwarová tlačítka a vy po nich toužíte či si chcete jen zpříjemnit ovládání většího telefonu bočním ovládacím panelem, rozhodně dejte Simple Control šanci.

Stáhnout Simple Control

Google Play (zdarma)