Android aplikace týdne: Quick Control Panel

3

Možná jste se někdy podívali na iOS a řekli si, že byste i na Androidu uvítali podobné control center, ke kterému se dostane jednoduchých swipenutím zespodu displeje odkudkoli v systému. Pokud ano, tak vám dnes představíme aplikaci, která vám právě toto umožní. Nese všeříkající jméno Quick Control Panel a skrývá v sobě víc, než se může na první pohled zdát.

Napodobenin zmiňované iOS funkce je na Androidu plno, ale Quick Control Panel má dvě hlavní výhody. Za prvé se nesnaží napodobit design iOS a namísto toho přináší vzhled, který snadno zapadne do jakékoliv zařízení s Androidem Lollipop a výše. Za druhé přináší nespočet nastavení, abyste si mohli uspořádat svůj panel tak, jak přesně chcete.

Quick Control Panel – Android aplikace týdne

Začněme základním nastavením, kde si zvolíte zejména velikost a pozici plochy pro otevření aplikace. Navíc si můžete dát plochu nejen dolů ve stylu iOS, ale i si ji umístit třeba na boky či si změnit směr swipenutí. V obecném nastavení se potom upravuje samotná plocha panelu: kolik procent se má zobrazovat, míra odsazení, velikost mezery či průhlednost pozadí.

Quick Control Panel

V nabídce barev si, jak už název sám napovídá, upravíte jen různé barvy panelu, a to jak pozadí, tak i tlačítek či textu. Dále je možné v aplikaci zvolit tlačítka pro rychlá nastavení, která v Androidu najdete normálně v notifikační liště. Lze si tak snadno navolit tlačítka pro Wi-Fi, Bluetooth, GPS či svítilnu a samozřejmě si můžete opět zvolit velikost ikon či míru odsazení a přidat je možné třeba i ohraničení.

Quick Control Panel

V dalším nastavení se podíváme na zoubek hudebnímu přehrávači. Zvolit jde, jaké informace o skladbách se budou zobrazovat, nebo velikost obrázku alba či tlačítek. Pod hudbou si lze přidat zkratky pro vámi zvolené aplikace, u kterých si můžete přizpůsobit jako vždy velikost ikon, odsazení a tak dále, přičemž lze zvolit klidně i více jak čtyři aplikace a procházet mezi nimi posouváním do stran.

Quick Control Panel

Přijít vhod může i poslední nabídka, kde mají své místo úpravy informací zobrazených v panelu, jako je datum, čas a procenta baterie. Následně jé možné si také všechny výše zmiňované části panelu snadno přeskupit podle vašich priorit a klidně si můžete udělat i zálohu všech vašich nastavení.

Quick Control Panel

Na většině přidaných obrázcích jste si mohli u každého nastavení úplně nahoře všimnout rovněž volby zapnout/vypnout. Pokud tedy nechcete ve vašem panelu třeba hudební přehrávač, prostě jej vypnete a můžete mít panel o to menší a přehlednější. Na objevování a experimentování je toho zkrátka opravdu spousta, navíc je vše zadarmo, takže vám ve vyzkoušení nic nebrání.

Stáhnout Quick Control Panel

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
Honza
To video jste zrychlili, ne? :D Doporučuju zpomalit, možná bych se i dozvěděl o čem apka je ;)
Kuba
Nechápu k čemu to je, notifikační lišta má přece uplně to samé :D.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze