Android aplikace týdne: All-in-One Calculator

Kalkulačka je již více jak dekádu jednou z nejzákladnějších funkcí každého telefonu a nepochybně tomu tak bude i nadále. Moderní operační systémy v našich chytrých placičkách nám však dovolují stahovat i aplikace třetích stran, které jsou často o něco pokročilejší než ty nativní. Jinak tomu není ani s dnešní aplikací All-In-One Calculator, která se snaží z řád klasických kalkulaček trochu vyčnívat.

Namísto nepřehledné a pro mnoho běžných uživatelů často překombinované klávesnice nabízí All-in-One Calculator trochu jiný přístup k výpočtům. Nemusíte si pamatovat komplikované vzorce a postupy pro různé typy výpočtů. Zde máte všechno hezky popsáno, přehledně ilustrováno obrázky a stačí tak pouze zadat výchozí hodnoty a zbytek se dopočítá sám. Jen si pro jistotu raději připravte i slovník či překladač, jelikož prozatím není aplikace v češtině a některé cizí názvy funkcí nemusí znát úplně každý.

All-in-One Calculator – Android aplikace týdne

Aplikace samotná se skládá z prostých seznamů rozdělených do kategorií jako algebra, geometrie, převody jednotek, finance a spoustu dalších. Ovládání je zároveň velmi intuitivní, takže si při navigaci prostředím vystačíte s pouhým swipování do stran a klepáním na všeříkající popisky. Pomocí jen pár klepnutí tak můžete rychle zjistit, jak velké spropitné dát v restauraci, kolik vás stojí elektřina nebo si můžete zkontrolovat váš BMI (Body Mass Index). Pořadí těchto funkcí si můžete navíc přeuspořádat podle sebe nebo si je rovnou krátkým přidržením prstu přidat do oblíbených. Pokud však chcete použít klasickou kalkulačku pro rychlé výpočty, stačí klepnout na všudypřítomnou ikonku kalkulačky v pravém dolním rohu obrazovky. U té vám angličtina vadit rozhodně nebude a navíc v ní najdete také užitečnou historii výpočtů.

All-in-One Calculator

Jak už naznačují přiložené obrázky, možností je tu zkrátka opravdu spousta a bylo by zbytečné si všechny vyjmenovávat. Aplikace totiž nabízí prozatím přes 50 různých operací, 160 měn pro offline převody a dokonce i 40 barevných motivů, pokud se vám nelíbí prostředí v nudném výchozím bílo-šedém kabátku. V nastavení si můžete dále upravit také vlastnosti jako typ jednotek, počet desetinných míst, formát čísel či si zvolit, zda vám má aplikace po spuštění ukázat jako první seznam použitelných funkcí, nebo raději klasickou klávesnici kalkulačky.

All-in-One Calculator

Někdo může namítnou, že tu chybí některé komplikovanější funkce, ale to se velmi rychle změní. Aplikace je stále poměrně nová a vývojáři na ní velmi pilně pracují. Již brzy se tak do aplikace přidá například možnost zapnout mnohem propracovanějšího vědeckého rozložení kalkulačky.

Navíc nám přímo vývojáři potvrdili, že hned po vypilování základní aplikace a přidání několika funkcí, které stále chybí, začnou brzy práce také na lokalizacích. Pokud tedy půjde vše podle plánu, dočkáme se již do jednoho až dvou měsíců uvedení nástroje, jenž nechá uživatele spolupracovat na překladu do ostatních jazyků, češtinu nevyjímaje. Jazyková bariéra tedy nemusí být v dohledné budoucnosti problémem.

All-in-One Calculator je jednoznačně jednou z těch odlišnějších kalkulaček, která nabízí něco málo navíc krom číselné klávesnice. Aplikací s podobným přístupem je samozřejmě více, ale málokterá je tak snadno použitelná a všeříkající jako All-in-One. Veškeré její užitečné funkce jsou navíc kompletně zadarmo a bez reklam, takže pokud máte Android 4.2 a vyšší, nic vám ve vyzkoušení nebrání.

Stáhnout All-in-One Calculator

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze