Google Nexus 7 bude mít v základu prohlížeč Chrome

Na konferenci I/O představil Google mnoho zajímavostí včetně nového tabletu Nexus 7. To, že chystá společnost bohatou podporu svých budoucích výrobků, už víme. Zajímavým poznatkem ale je, že by měl tablet dorazit na trh s výchozím internetovým prohlížečem Chrome, který nahradí stávající, který známe z Androidu dnes.

To bylo odhaleno Googlem během představení samotného tabletu, což jen potvrzuje, že společnost už brzy bude Chrome do zařízení tlačit mnohem více. Zatím začíná Nexusem 7 a prozatím je neznámé, zda bude Chrome jako výchozí prohlížeč přítomen pouze v tabletu Nexus 7, nebo se s aktualizací Jelly Bean dostane jako výchozí do telefonů Galaxy Nexus a Nexus S. U ostatních přístrojů se určitě naopak předinstalovaného Google Chrome ještě nějaký čas nedočkáme.

TIP: Přečtěte si také naše preview na Google Nexus 7.

Velkou otázkou je také přítomnost Flashe, který v současné době u prohlížeče chybí. Ten se spoléhá na podporu HTML5 a jeho schopnosti zpracování online videí a obsahu. To by však nemuselo znamenat, že Google Flash kompletně vynechá, vzhledem k prohlášením Adobe a Googlu to však spíše lze očekávat a s Flashem na Androidu se v případě Chromu musím zatím rozloučit.

Zdroje: slashgear.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze