Adobe Flash Player mizí z Androidu: poslední šance ke stažení!

7

V listopadu minulého roku oznámila společnost Adobe brzké zrušení vývoje Flash Playeru pro mobilní platformy a nové verze operačních systémů. Byly slibovány menší aktualizace pro ty, kteří budou mít Flash ve svých přístrojích již nainstalován, dnešním dnem však vývoj Flash Playeru pro další verze systému Android končí.

Před pár měsíci Adobe oznámil, že přestane vyvíjet Flash Player pro operační systém Android, konkrétně pro jeho další verze od současné 4.0.x (Ice Cream Sandwich) a už si jej ani nebudeme moci stáhnout z obchodu Google Play v případě, že budeme mít verzi novější (Jelly Bean a dál). Ten den nastal právě dnes a do budoucna už se budeme muset spolehnout jen na předinstalovaný plugin. V případě, že ve vašem přístroji nebude Flash Player už v základu, nebudete mít přístup k aktualizacím na Google Play, ani tam Flash Player neuvidíte. Všichni, kdo na svém přístroji budou mít nainstalované starší verze Androidu budou moci i nadále využívat jeho podpory.

Zrušení mobilní verze Flashe bylo jen otázkou času. Vše přitom začalo před několika lety, kdy se Apple rozhodl vyjmout podporu Flashe ze svého iPhonu. Tehdy to vypadalo jako extrémně špatný krok, postupem času se však s tímto výmyslem dostal na trh také iPad a Apple odstranil podporu Flashe i z Macu.

Právě Flash byl pro Android nějakou dobu výhodnou marketingovou strategií, nyní však budou iOS a Android na stejné pozici. Absence Flashe se navíc pozitivně projeví na výdrži a stabilitě webového prohlížeče. Nezbývá, než se spolehnout na HTML5, které se v současné době rychle rozvíjí. Pokud je pro vás Flash důležitý, stáhněte si Flash Player z Google Play ještě dnes, později už to možné nebude.

Zdroje: androidcentral.com

Diskuze ke článku
Zafata
Stejne ten flash na telefonech je o nicem. Mozna to ma jeste vyznam na tabletu, ale i bez toho se da zit a mi teda na iPadu nechybi vubec a na telefonu ho mam vypnuty.
Reku
Flash používám. Dobrá věc. Ten na jiných ppatformách chybí. HTML5 ještě není všude.... Takže je na nic...
Concionator
Flash Player je hodně dobrá věc. Zůstávám na starší verzi Androidu, abych si mohl jeho podpory plně užívat.
speciál
Škoda, simply clever. Ať je ti web lehký...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze