Android 4.0 pro Sony Ericssony od března 2012 (aktualizováno)

Již ryze japonský výrobce Sony Ericsson si v letošním roce napravuje pošramocenou reputaci co se týče aktualizace a celkově podpory svých zařízení. Takřka každé dva měsíce uvolňuje pro Xperie roku 2011 nové záplaty. Nyní oficiálně oznámil, kdy se nové Xperie dočkají aktualizace na Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Aktualizováno 21.12.2011

Sony Ericsson na své oficiálním produktovém blogu oznámil, že jeho vývojáři momentálně dnem i nocí pracují na nových ROM pro všechny chytré telefony výrobce uvedené na trh v letošním roce. Upgrade všech smartphonů na Android 4.0 Ice Cream Sandwich by měl být pro první telefony postupně skrze služby PC Companion a SEUS II uvolňován na přelomu měsíců března a dubna roku 2012. Další telefony pak budou následovat na přelomu dubna a května.

Aktualizace navíc ještě bude dostupná také formou OTA (Over-the-air). To neznamená nic jiného, než že si ji stáhnete přímo z vašeho telefonu skrze Wi-Fi nebo 3G přenosy. Jak bude nová ROM vypadat se můžete podívat na videu, které nedávno sám výrobnce zveřejnil. Jen upozorníme že se jedná o ranou alfa verzi systému, takže je prozatím brzy na jakékoliv soudy.

První vlna aktualizace (březen/duben 2012)

  • Sony Ericsson Xperia arc S
  • Sony Ericsson Xperia neo V
  • Sony Ericsson Xperia Ray

Druhá vlna aktualizace (duben/květen 2012)

  • Sony Ericsson Xperia arc
  • Sony Ericsson Xperia Play
  • Sony Ericsson Xperia pro
  • Sony Ericsson Xperia neo
  • Sony Ericsson Xperia mini
  • Sony Ericsson Xperia mini pro
  • Sony Ericsson Xperia active
  • Sony Ericsson Live With Walkman

Původní informace z 30.11.2011

Sony Ericsson Xperia arc - oficiální fotografie
TIP: Recenze Sony Ericsson Xperia arc – Fešák s výkonem

Sony Ericsson v těchto dnech potvrdil a poodhalil své plány ohledně aktualizace na vyšší verzi Androidu 4.0. Podle Maurizia De Palma, zástupce italské pobočky Sony Ericssonu, by měla být aktualizace dostupná pro Xperie roku 2012 v březnu příštího roku. Ovšem myslíme si, že prioritou a především zájmem Sony Ericssonu je spíše uvedení nových Xperií s tímto systémem. Bude tak zajímavé sledovat, zda se dříve začnou prodávat nové Xperie nebo majitelé současných Xperií dříve obdrží tuto aktualizaci.

Android 4.0 - screenshoty z uživatelského prostředí

I přes tento fakt a tvrzení výrobce, víme jedno. Letošní rok se Sony Ericsson prezentuje ve zcela jiném světle, pro svá zařízení pravidelně vydává nejnovější aktualizace a co víc, aktualizaci na vyšší verzi 2.3.4 stihl uvést dokonce s předstihem, než bylo z jeho strany avizováno. Navíc tyto aktualizace přináší řadu novinek a vylepšení. Osobně věřím, že výrobce dostojí svým tvrzením.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
xsarahdi
A možno bude aj skôr :-))

Android 4.0 ICS pre Xperie bude uvoľnený vraj prvý januárový(leden) týždeň 2012 !!!

http://www.xperiablog.net/2011/11/28/sony-employee-claims-android-4-0-xperia-update-coming-1st-week-of-jan-2012/
Sheldon
Mám otázku..když budu mít tento rok xperii NEO aktualizaci dostanu na ICS 4.0 to chápu, ale co když si ji koupím v roce 2012 ?..bude už tam..? Nebo spíše dostane ji ten fon taky..?
stepo
sheldone..ne nebude v ni. pokud jsi ji koupis ted nebo az v roce 2012. stejne tam bude gingerbreath..kazdopadne si ji budes moct aktualizovat....jinak jsem velkej fanda sony ericssonu..a rikam jen tak dal jste nejlepsi!!!!!!!
martasZL
Jsem rád že tato značka má výbornou reputaci. Sím mám SE už od K700i a vůbec toho nelituji. Už abych měl peníze a mohl vyměnit K750i za Xperii mini...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze