Americký výrobce čipů Micron obdržel výjimku umožňující spolupráci s Huawei

3
Americký výrobce čipů Micron obdržel výjimku umožňující spolupráci s Huawei
  • Micron může dodávat Huawei pouze zlomek předchozího množství produktů
  • Podle zástupce společnosti Micron se situace v budoucnu zlepší
  • Výjimku ke spolupráci obdržel v minulosti také Microsoft

Podobně, jako byla nedávno Microsoftu udělena výjimka Ministerstvem obchodu Spojených států amerických, nyní „dostal zelenou“ i americký výrobce paměťových čipů Micron. Ochota americké vlády udělit výjimky těmto společnostem přitom posiluje naději dalších amerických dodavatelů. Netřeba dodávat, že pro Huawei představuje strategického partnera zejména Google, který v současnosti nemůže novým modelům poskytovat takzvané GMS (Google Mobile Services).

O novince informuje reuters.com, podle jejichž zdrojů může Micron Huawei opět dodávat DRAM a NAND čipy. Z celkového množství produktů, které Micron pro Huawei dodával před zapsáním čínského výrobce na černou listinu, jde však pouze o malý zlomek.

Podle CBO (chief business officer) společnosti Micron, Sumita Sadana, nebude mít udělení licencí k prodeji v následujících čtvrtletích nijak markantní vliv na tržby společnosti. Dodal také, že podle něj ještě nějaký čas potrvá, než se čipy od Micronu objeví v nejnovějších smartphonech Huawei.

Věříme, že dokážeme navázat na naši předchozí spolupráci a obhájit (před Huawei) naše produkty. Během několika měsíců bychom měli být v mnohem lepší pozici – za předpokladu, že se něco nezmění ze strany americké vlády,“ prohlásil Sadana.

Diskuze ke článku
Janek
Farizejská politika administrativy USA, dovolí obchodní spolupráci na to, co firma Huawei vůbec nepotřebuje. Naštěstí výsledky hospodaření firmy jsou udivující, navzdory nepodloženým sankcim USA. Už se ale blíží další divadelní představení, soudní spory a obžaloby u soudů v USA, je potřeba vylepšit image, to nic nemění na tom, že další štvanice se již připravuje.a výsledek?
Fbio
Akce Huawei se Trumpovi vůbec nepovedla. Huawei si našel jiné dodavatele a zpomalil se mu růst. Ale u jeho dodavatelů došlo k poklesu, protože si ty miliony součástek nechal Huawei vyrobit v Číně. Jenom spolupráce s Googlem je pro Huawei problém. Ale vzhledem k tomu jak si Google vyskakuje v Turecku, docela fandím vzniku Harmony OS

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze