Amazon uvádí svůj nejvýkonnější tablet. Žádná sláva to ale není

Amazon uvádí svůj nejvýkonnější tablet. Žádná sláva to ale není
Fotografie: Amazon
  • Tablet nabídne průměrnou výbavu
  • Zajímavostí je snížení ceny výměnou za reklamy na zamykací obrazovce
  • V ČR se zatím neprodává

Když se Amazon pokoušel poslat na trh svůj vlastní telefon, vzbudilo to hodně pozornosti. Tu se však nepodařilo přetavit na prodejní výsledky a Fire Phone se stal jen další slepou uličkou ve vývoji telefonů. Pokusy v oblasti tabletů jsou o poznání opatrnější. Amazonem představený Fire Max 11 má být sice jeho nevýkonnějším tabletem, výbavou však patří někam na pomezí střední a nižší třídy.

Amazon Fire Max 11

Základem je 11" dotykový displej s rozlišením 2 000 × 1 200 pixelů. Je vybaven stojánkem a jeho klávesnici lze snadno odepnout. O pohon se stará MediaTek (MTK8188J), kterému pomáhá 4GB RAM. Snímač otisků prstů je zabudován do tlačítka napájení. K dispozici je 64/128GB rozšiřitelné úložiště a až 14hodinová výdrž baterie z článku neznámé kapacity. Nabíječka dodávaná v krabici má výkon 9 W a plné nabití zařízení trvá přes 4 hodiny. Samostatně lze zakoupit 15W adaptér, který tuto dobu zkrátí na 3,5 hodiny.

Do další výbavy patří dvojice 8Mpx fotoaparátů, jeden na přední straně, druhý na zadní. Nechybí podpora Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.3. O ozvučení se starají dva reproduktory Dolby Atmos. Jistým omezením je použitý operační systém. Fire OS je sice postavený na Androidu, ale neběží v něm Obchod Google Play, namísto toho musíte využít řešení od Amazonu.

Amazon Fire Max 11

Tablet Fire Max 11 je nyní k předobjednání pro americké zákazníky od 229 dolarů (asi 6 tisíc korun). Ta však nezahrnuje příslušenství a navíc se jedná o verzi, kde uzamykací obrazovku „zdobí“ reklamy. Pokud chcete kompletní sadu a bez reklam, budete muset zaplatit 349,99 dolarů, tedy asi 9,5 tisíc korun. Podobné ceny slibuje i amazon.de, ale ani zde není možnost nechat poslat tablet do Česka oficiální cestou.

Technické parametry Amazon Fire Max 11

Kompletní specifikace
Konstrukce259,1 × 163,7 × 7,5 mm, 490 g, konstrukce: klasická
DisplejTFT IPS, 11" (2 000 × 1 200 px)
Fotoaparát8 Mpx
Chipset
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ?, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.3, NFC: ?
Operační systém
Akumulátor? mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostčerven 2023, 6 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze