Amazon chystá Kindle Fire 2, na trhu už v létě?

1

Před několika dny jsme vás informovali o tom, že Amazon s velkou pravděpodobností chystá dva nové tablety série Kindle Fire – nástupce velepopulárního debutového modelu a druhý, větší tablet s 9 palcovým displejem. China Times dnes navíc odhaluje, že by se Kindle Fire 2 mohl začít prodávat už v létě.

Můžeme-li věřit zdrojům serveru, druhá generace tabletu Kindle Fire nebude vyrobena pouze společností Quanta, ruku k dílu přiloží také továrny Foxconnu, aby se snížily výrobní náklady a zvýšil objem produkce. Mnohem důležitějším faktem ale je, že bude mít Amazon větší možnost výběru a kontroly součástek, které do Kindle Fire 2 implementuje, na rozdíl od původního modelu, kde tomu tak nebylo.

TIP! Přečtěte si o plánech Amazonu něco více.

Větší kontrola nad hardwarem mimo jiné znamená, že bude moci Amazon vyjednávat lepší ceny a snižovat tím náklady, což se pozitivně podepíše na výsledné cenové hladině tabletu a zejména marži pro Amazon. Právě cena (a nízká marže Amazonu) totiž byla důležitým faktorem prodejů premiérového modelu, a tak se nesmíme divit, že tomu tak bude i u druhé generace.

Na oficiální specifikace i datum si budeme muset ještě počkat, výrobci však očekávají finální komponenty tabletu v květnu letošního roku, což by mohlo značit zahájení prodeje Kindle Fire 2 na letošní léto.

Zdroje: news.chinatimes.com