Amazon chystá 9 palcový Kindle Fire a nástupce 7 palcového modelu

Amazon se svým tabletem Kindle Fire slaví velké úspěchy a může za to především jeho příznivá cena v poměru k funkční výbavě. Není tak divu, že výrobce chystá hned dva tablety o úhlopříčkách sedm a devět palců.

Chad Bartley, analytik společnosti Pacific Crest, předpovídá společnosti Amazon slibnou budoucnost co se týče jejich tabletů Kindle Fire. Předpokládá, že společnosti se jen v letošním roce podaří prodat na 14,9 milionů tabletů. V roce 2011 se Amazonu podařilo prodat na 12,7 milionů tabletů. Amazon by v polovině letošního roku měl uvést do prodeje hned dva tablety. Menší z dvojice nabídne 7 palcový displej a bude nástupcem dosud prodávaného tabletu a druhý, nejvybavenější, bude mít větší displej úhlopříčky 9 palců. Samozřejmě se množí spekulace i o připravovaném tabletu s úhlopříčkou 10,1 palce. Ovšem ze strany výrobce tyto zprávy nejsou potvrzené.

Amazon Kindle Fire - oficiální fotografie
Amazon Kindle Fire: prodejní trhák s Androidem

A v čem tkví nevídaný úspěch nového tabletu? Především v prodejní ceně, která v USA činí 199 amerických dolarů, po přepočtu na naší měnu se jedná o částku bezmála 4 tisíce Kč. Ale kdo by si myslel, že v této ceně dostane výbavou ochuzený tablet se slabším hardwarem bude na omylu. Dotykový displej velikosti 7 palců se pyšní moderní zobrazovací technologií IPS. Hardwarovou duší je dvoujádrový procesor z dílen Texas Instruments o taktu 1 GHz, paměť RAM 512 MB a interní paměť o kapacitě 8 GB. Operační systém je představován Androidem. Jste vlastníky tabletu Kindle Fire? Plánujete v budoucnosti jeho pořízení? Jak se vám líbí? Podělte se s námi o vaše názory v diskuzi pod článkem.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze